Labiausiai visų dėmėsį bene traukė sostinės „derbis“ tarp LEU “Šviesa-Eglė“ ir SM „Tauras-Vilniaus kolegija“ komandų.

Abu kolektyvai turėjo beveik mėnesį laiko tarpusavio dvikovai pasiruošti, todėl be žvalgybos kibo viena kitai į atlapus. Tačiau atkaklios dvikovos nebuvo. Jau nuo pat susitikimo pradžios palaipsniui iniciatyvą į savo rankas perėmė SM „Tauras-Vilniaus kolegija“ kolektyvas ir nesunkiai nugalėjo savo priešininkes. Po pirmosios rungtynių dalies jų pranašumas siekė šešis įvarčius, o antrame kėlinyje jį padidino dar daugiau bei laimėjo dvikovą trylikos įvarčių persvara - 35:22 (17:11).

„Neturėdami atsitraukusių žaidėjų nesugebėjome ir negalėjome rimčiau pasipriešinti žymiai geriau sukomplektuotai varžovių ekipai. Traumuotos arba traumas gydosi atsitraukusios puolėjos Margarita Daublytė, Rasa Mikalonytė, Vitalija Lebelionytė, Grėtė Morkvėnaitė, todėl jas bandžiusios pakeisti krašto bei linijos žaidėjos lygiaverčiai atstoti šios pozicijos atstoves žinoma negalėjo. Be to, neapsėjome ir be elementarių klaidų, kurių nepavyko išvengti rungtyniaujant su vienu čempionato lyderių. Tad šįkart teko nusileisti pajėgioms priešininkėms“,- po rungtynių vardijo nesėkmės priežastis LEU „Šviesa-Eglė“ komandos treneris Juozas Žala.

Rungtynių šeimininkėms „eglutėms“ 6 įvarčius pasiekė Laima Pavydytė, 5 – Rita Repečkaitė, po 3 Gabija Bugenienė ir Aistė Košečkinaitė.

Varžovėms , net 13 taiklių metimų atliko Greta Kavaliauskaitė, 5 – Gerda Trušytė, 4 – Inesa Verbovik.

***

Kitokia padėtis buvo antrame susitikime, kur šalies čempionės Kauno „ACME-Žalgiris“ išbandė jėgas su lygos debiutantėmis Šiaulių SM „Dubysa-Urtvida“ ekipa. Skirtingai šį mačą „pasitiko“ kaunietės ir šiaulietės. Pirmosios gan aktyviai sportuodamos ir įgydamos nemažą praktiką moterų rinktinės sudėtyje (aštuonios kaunietės atstovavo rinktinę), o vėliau žalgirietės Baltijos lygos ture Kaune, tuo tarpu antrosios tik kantriai besitreniruodamos laukė šios dvikovos pradžios.

Ir vis tik debiutantės parodė prityrusioms žalgirietėms, kad moka ir geba gerai žaisti rankinį. Jos po pirmojo kėlinio kai skirtumas buvo išaugęs net iki 12 įvarčių, antroje dvikovos dalyje sugebėjo skirtumą „nupjauti“ perpus. Dvikovos rezultatas 38:32 (24:12) šalies čempionių naudai.

„Šiaulietės yra labai jaunas kolektyvas, kurio pagrindą sudaro dvyliktokės moksleivės. Komandoje yra tik viena, žymiai vyresnė bei ženklią patirtį turinti žaidėja, tai mano dukra Indrė (kita dukra Urtė taip pat yra viena komandos lyderių), todėl dabar čempionato pirmuose ratuose stebime ko mums trūksta, rungtyniaujant stipriausiųjų komandų lygoje, mokomės iš jų, kaupiame patirtį. Mūsiškės žaisdamos Lietuvos pirmenybėse (anksčiau vadinta I-oji lyga) ir dukart išeilės jas laimėję, dabar stegsimės toliau nuoširdžiai treniruotis, tobulėti ir įrodyti, kad šiaulietės yra vertos grumtis dėl aukštos vietos jau aukštesniame lygyje - moterų lygoje.

Kaip treneris esu patenkintas komandos kovine dvasia, nepaisymą autoritetų. Žinoma mus tenkina pasiektas rezultatas su Lietuvos čempionėmis, bet taip pat suprantame, kad varžovės leido daugiau rungtyniauti savo klubo rezervui ir nesiekė bet kokia kaina mus nugalėti kuo didesniu skirtumu“,- po dvikovos savo komandos žaidimą apibudino Šiaulių ekipos strategas Arvydas Mockevičius.

„Labai patiko Šiaulių SM „Dubysa-Urtvida“ komandos žaidimas, jų braižas, kovingumas. Jaunosios varžovės kiekviename susitikime pastebimai tobulėja ir greitai taps rimtomis konkurentėmis visoms moterų lygos ekipoms. Šiandieną leidome daugiau pažaisti mažiau rungtyniaujančioms rankininkėms, todėl mums buvo svarbu leisti joms sukaupti kuo daugiau žaidybinės praktikos. Čempionatas ganėtinai ilgas, todėl aktualu tinkamai paskirstyti visų žaidėjų jėgas“,- trumpai mačą pakomentavo kauniečių vyr.treneris Antanas Skarbalius.

Nugalėtojoms 7 įvarčius pelnė Dovilė Ilčiukaitė, 6 – Simona Kazlauskaitė, po 4 Neringa Palionytė, Gintarė Lydekaitė ir Viltė Lubytė.

Šiaulių komandoje pasižymėjo Kamilė Bušaitė (11), Indrė Mockevičiūtė (9) ir Urtė Mockevičiūtė (6).

Dabar čempionate po ketverių rungtynių tvirtai pirmauja Vilniaus SM „Tauras-Vilniaus kolegija“, surinkusi 7 taškus, antros vienu susitikimu mažiau žaidusi Kauno „ACME-Žalgiris“ komanda, turinti 5 taškus. Toliau seka Vilniaus LEU „Šviesa-Eglė“ – du taškai ir po vieną tašką turi Kauno rajono HC „Garliava SM-CASCADA“ ir Šiaulių SM „Dubysa-Urtvida“.

Turnyro lentelė:

1.SM „Tauras-Vilniaus kolegija“4310138:1107
2.Kauno „ACME-Žalgiris“3210105:865
3.LEU „Šviesa-Eglė“310281:1022
4.HC „Garliava-CASCADA“3012100:1091
5.Šiaulių SM „Dubysa-Urtvida“301292:1091

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)