Rudeniškomis oro sąlygomis vykusiame ketvirtfinalio susitikime lietuviai pralaimėjo 12:14 (12:7).

Lietuvos rinktinei šiame susitikime negalėjo padėti traumą patyręs Žygimantas Radžius. Latviai į priekį išsiveržė pirmosiomis minutėmis, pasinaudoję lietuvių klaidomis prie pat mūsiškių įskaitinio ploto. Kiek vėliau Tautvydas Krasauskas sušvelnino rezultatą iki 5:7.

Pirmojo kėlinio pabaigoje traumą patyrė vienas Lietuvos rinktinės lyderių Vytaras Bloškys, bet nepaisant to, Martynas Lianzbergas sugebėjo pralaužti varžovų gynybą ir išvesti lietuvius į priekį. Armandas Kalinauskas du taškus pridėjo realizacijos smūgiu.

Antrajame kėlinyje latviai surengė vieną rezultatyvią ataką ir išsiveržė į priekį 14:12. Lietuviams tereikėjo vienos sėkmingos atakos, bet klaidos neleido išnaudoti kiekybinės persvaros ir latviai šventė netikėtą pergalę.

13.37 val. lietuviai žais pusfinalyje dėl 5-8 vietų su Izraelio regbininkais, kurie ketvirtfinalyje 10:17 pralaimėjo Rumunijos ekipai.

Kituose ketvirtfinalio susitikimuose Danija 34:0 sutriuškino Liuksemburgą, o Belgija 17:14 įveikė kroatus.

Europos čempionato „Trophy“ divizione kovojama dėl kelialapio į elitinį „Grand Prix“ divizioną. Pirmajame etape Kroatijoje Lietuvos regbininkai iškovojo sidabro medalius, o nugalėjo rumunai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)