Dėl pasaulinį sportą įšaldžiusio COVID-19 viruso grėsmės atšaukus šių metų pasaulio čempionatus, Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė neturėjo galimybės papildyti savo reitinginių taškų skaičiaus, bet nepaisant to, atnaujinus reitingą ji pagerino savo poziciją. Aplenkusi Japoniją, Lietuvos rinktinė 2020-ųjų metų reitinge rikiuojasi 23-ioje vietoje.

Tai – pakartota aukščiausia reitingo vieta per visą šalies ledo ritulio istoriją. Tokias aukštumas ledo ritulininkai buvo pasiekę vos kartą, prieš daugiau nei dešimtmetį. 23-ioje pozicijoje Lietuvos rinktinė buvo reitinguojama 2008-2010 metų laikotarpiu.

Po praėjusių metų gruodį įvykusio debiuto pasaulio moterų ledo ritulio čempionate, IIHF reitinge pirmą kartą kotiruojama ir Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė. 360 reitingo taškų už savo debiutinį pasirodymą Bulgarijoje gavusios lietuvės klasifikuojamos 40-oje vietoje.

IIHF reitingo viršūnėse pokyčių šiemet nėra: vyrų reitingo lyderiais ir toliau išliko kanadiečiai, o moterų reitingo viršūnėje išsilaikė JAV rinktinė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)