Vakare surengtoje pirmoje treniruotėje po ilgos kelionės ledo ritulininkai buvo nusiteikę žaisti futbolą, kadangi prieš pat treniruotę rūbinėje surengtame komandos trenerių pristatyme vyriausiojo trenerio asistentas Berndas Haake pristatė savo padėjėją, 76-erių kanadietį George'ą Kingstoną, kaip itin patyrusį ledo ritulio specialistą.

Buvęs Kanados rinktinės, net kelių NHL klubų treneris pastebėjo, jog anksčiau net NHL klubams dažnai atsitikdavo kelionių metu prarasti lazdas, tad treniruotėse tekdavo imtis neįprastų dalykų.

„Treniruotėje galima žaisti futbolą, beisbolą, oro ledo ritulį ir daug kitų smagių dalykų, kurie atpalaiduoja. Tad ir mes galime padaryti neįprastą treniruotę, kurioje užsiimsime maloniais dalykais“,- sakė G. Kingstonas.

Beje, prieš pat treniruotę buvo paskelbta, jog komandos kapitonu bus gynėjas Mindaugas Kieras, jo asistentais - Donatas Kumeliauskas ir Danielius Bogdziulis.

Pirmą treniruotę žaidėjai pradėjo spardydami kamuolį, tačiau netrukus komandą išgelbėjo vengrai, pasiūlę savo lazdų glėbį. Netrukus treniruotė virto įprastu procesu. Su įprastais lazdų lūžiais – po Jauniaus Jasinevičiaus smūgio lazdą teko išmesti. Besibaigiant užsiėmimui, rinktinė visgi išbandė futbolą ant ledo, kurio komanda ėmėsi labai entuziastingai.

„Man malonu padėti šalies, kuri garsi savo istorija, rinktinei. Didžiuojuosi jūsų valstybe ir bandau prisidėti prie Lietuvos ledo ritulio. Kiek galiu tiek dalinuosi savo patirtimi. Ačiū B. Haakei, kuris mane pakvietė į Lietuvos komandą. Tikiu, jog galiu įnešti nedidelę dalį Kanados patirties į jūsų šalies ledo ritulį“,- paklaustas apie darbą ne pirmus metus Lietuvos rinktinėje sakė patyręs specialistas iš Kanados.

Trečiadienio vakarą Lietuvos rinktinė galų gale sulaukė dingusio bagažo ir ketvirtadienio rytą jau galės treniruotis įprastu rėžimu. 22.00 val. vietos laiku (23.00 val. Lietuvos) iš oro uosto atkeliavo ir dingusios lazdos, ir trijų žaidėjų apranga. Dingęs bagažas į Budapeštą atkeliavo vėlesniu reisu.

Ketvirtadienio vakarą 20.30 val. Lietuvos laiku lietuvių laukia akistata su aikštelės šeimininkais, kurių aistruoliai jau išpirko bilietus į visas trejas Vengrijos komandos rungtynes. Prieš šią dvikovą olimpinę atranką 15.30 val. pradės Lenkijos ir Estijos rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)