2010 metų balandžio 19-25 d. Lietuva varžysis I diviziono A grupėje su Austrijos, Ukrainos, Japonijos, Olandijos ir Serbijos rinktinėmis.

„Ne, taip skambiai - mirtininkų grupe - gal vadinti ir būtų per skambu, - DELFI antradienį sakė Lietuvos ledo ritulio federacijos (LLRF) prezidentas Rolandas Bučys. – Bet bus labai sunku. Austrai bus pikti, nes iškrito iš Elito grupės, ukrainiečiai bus pikti, nes nepateko tarp stipriausių komandų, japonai pikti, nes jau kurį laiką neiškopia į aukštesnį lygį, o serbai, kurių pajėgumas tik auga - amžini mūsų varžovai.“

Turnyras vyks Olandijoje ir tai finansiškai Lietuvos rinktinei yra gana paranku.

„Taip, tačiau labai neparanku yra tai, kad Lietuva rungtyniaus vienoje grupėje su varžybų šeimininkais olandais. Su jais pasaulio čempionatuose esame susitikę daugybę kartų, bet kovoti priešininkų aikštėje sudėtinga“, - DELFI teigė LLRF vadovas.

R. Bučys patvirtino, kad nepaisant galingų varžovų, Lietuvos rinktinei tradiciškai bus taikomi maksimalūs tikslai.

„Daug priklausys, kaip pavyks rinktinei pasirengti pasaulio čempionatui. Kita – B grupė - taip pat nėra itin lengva. Mūsų komandai keliamas aukščiausias uždavinys iškovoti medalius, o programa minimum – neiškristi iš I diviziono“, - DELFI paaiškino R. Bučys.

Pagal I diviziono varžybų reglamentą, į Elitą patenka grupės nugalėtoja, o į II divizioną iškrenta paskutinė komanda.

I diviziono B grupėje Liublianoje (2010 m. balandžio 24-30 d.) žais Vengrija, Slovėnija, Didžioji Britanija, Lenkija, Kroatija ir Korėja.

Savo varžovus sužinojo ir Lietuvos jaunimo (U-20) bei jaunių (U18) rinktinės.

Lietuvos (U-20) rinktinė II diviziono B grupės čempionate 2009 metų gruodžio 12-18 d. Estijos mieste Narvoje grumsis su olandais, belgais, serbais, rumunais ir varžybų šeimininkais estais.

„Burtus vertiname teigiamai, o Lietuvos šios amžiaus grupės rinktinei, kurios sudėtis nelabai skirsis nuo praėjusio sezono, keliamas tikslas patekti į I divizioną. Jie pajėgūs tai atlikti“, - DELFI tikino LLRF prezidentas.

U-20 pirmenybių II diviziono kitoje, A grupėje, žais Vengrija (šeimininkė), D. Britanija, Korėja, Meksika, Ispanija ir Kinija.

Lietuvos jaunių (U-18) rinktinei pasaulio čempionato I diviziono B grupėje, kuris vyks Lenkijoje 2010 m. kovo 21-27 d., jėgas teks išmėginti su Vokietijos, Lenkijos, Vengrijos, Kazachstano ir D. Britanijos bendraamžiais.

„Šiai Lietuvos rinktinei bus labai sudėtinga. Tokio amžiaus komandos, kaip derlius – vienais metais puikus, kitais - prastas. Džiaugsimės, jei šie jaunuoliai išsaugos vietą divizione“, - kalbėjo R. Bučys.

A grupės dalyvės: Danija, Norvegija, Austrija, Prancūzija, Japonija ir Korėja.

Elito diviziono pasaulio čempionato, kuris bus rengiamas Vokietijoje 2010 metų gegužės 7-23 d., komandos buvo suskirstytos pogrupiais.


A grupėje (Kelne) žais: Rusija, Baltarusija, Slovakija ir Kazachstanas.
B gr.: (Mannheimas): Kanada, Šveicarija, Latvija, Italija.
C gr.: (Mannheimas): Švedija, Čekija, Norvegija ir Prancūzija.
D gr.: (Kelnas): Suomija, JAV, Vokietija, Danija.

Po čempionato Vilniuje didžiulės skolos

2009-ųjų metų I diviziono pasaulio čempionatas buvo surengtas Vilniuje. LLRF prezidentas po varžybų žadėjo DELFI suskaičiuoti visus finansinius turnyro pliusus ir minusus.

„Mus po čempionato dabar slegia 300 tūkst. litų skola, - sunkiai atsiduso R. Bučys. - Prisidėjo viskas: ir sunkmetis, ir negautos žadėtos lėšos, ir nenumatytos išlaidos. Toliau žiūrime sąmatas, skaičiuojame, svarstome ir tariamės. Privalome skolas panaikinti. Tam, matyt, vėl teks aukoti atostogas.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją