Nors lietuviams aukštų rezultatų pasiekti nepavyko, šauliai namo grįžo pasisėmę patirties ir įspūdžių. V. Švedas užėmė 47-ą, N. Švedas 39-ą, o V. Naumavičius – 39-ą vietą. 3D pasaulio šaudymo iš lanko čempionate Lietuva pirmą kartą turėjo savo atstovus, bet tikimasi, kad kitame čempionate jų bus daugiau.

Netrukus – rugsėjo 12-17 dienomis - Lietuvos atstovai – V. Švedas, N. Švedas, V. Šigauskas ir Jelena Babinina startuos Europos miško šaudymo čempionate Italijoje. Šįkart lankininkai šaudys į miško trasoje išdėstytus taikinius.

Varžybose Kaune - pasiektas Lietuvos rekordas

Šį savaitgalį įvyko tarptautinės šaudymo iš lanko Kauno miesto pirmenybės. Jose dalyvavo stipriausi Lietuvos lankininkai ir svečiai iš Latvijos. Oro sąlygos buvo išties puikios, todėl varžybose užfiksuotas vienas naujas Lietuvos rekordas.

Gerda Pociūnaitė
Olimpinių lankų moterų grupėje nenugalima buvo viešnia iš Latvijos Anete Kreicberga, kuri finale nugalėjo vilnietę Ingą Kizeliauskaitę. Bronzos medalis atiteko Vilniaus Sietyno sporto mokyklos auklėtinei Gerdai Pociūnaitei, kuriai ir priklauso vienintelis savaitgalio Lietuvos rekordas – merginų kvalifikacijos rekordas. Ketvirta vieta tenkinosi klaipėdietė Laila Kuzmienė.



Olimpinių lankų vyrų grupėje staigmeną pateikė klaipėdiečiai Taurūnas Lubys ir Vidmantas Vaičekauskis, iškovoję aukso ir bronzos medalius. Po kvalifikacijos sąrašo viduryje buvę Klaipėdos „Harmonija“ klubo atstovai puikiai pasirodė dvikovose ir užkopė ant nugalėtojų pakylos. Sidabras atiteko šiauliečiui Modestui Šliauteriui, o ketvirtoji vieta – latviui Aleksejs Spuris.

Skriemulinių lankų grupėje vyrai ir moterys varžėsi tarpusavyje. Čia nenugalimas ir vėl buvo kaunietis Vladas Šigauskas, finale įveikęs vilnietį Mindaugą Baranauską. Trečia vieta atiteko pastaruoju metu puikius rezultatus demonstruojančiai Latvijos sportininkei Julijai Oleksejenko, kuri mažajame finale nugalėjo savo bendraklubį Kasparą Elartį.

Kauno miesto pirmenybės – priešpaskutinės šio sezono varžybos vykusios Lietuvoje. Lankininkai vasaros sezoną uždarys Rugsėjo 24–25 dienomis Vilniuje vyksiančiose V. Černiausko atminimo taurės varžybose, o Klaipėdos „Harmonija“ klubo sportininkai rugsėjo 10–20 dienomis dar startuos ir Italijoje vyksiančiose Europos senjorų žaidynėse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją