20-mečio bėgiko iš Klaipėdos antrą dieną iš eilės iškovotas trofėjus buvo šeštasis, kurį mūsų šalies atstovai, turintys klausos negalią, pelnė savaitę vykusiose pirmenybėse Ščecine.

3000 m per kliūtis greičiausiai įveikė šeimininkai – lenkai. Nugalėjo Rafalas Wladyslawas Nowakas – 9 min. 59,21 sek., antras buvo Michalas Wojciechowskis – 10 min. 06,07 sek. E. Vaičiulis distanciją baigė per 11 min. 01,26 sek.

„E. Vaičiulis teisingai pasielgė, kad nesivaikė lyderių, o akylai stebėjo situaciją dėl trečiosios pozicijos. Jei būtų bandęs gaudyti lenkus, tai jėgų, greičiausiai, nebūtų turėjęs net kovai dėl bronzos medalio“, – auklėtinio taktika buvo patenkinta trenerė Jolanta Petrilė.

Išvakarėse – penktadienį klaipėdietis tapo prizininku 800 m distancijoje, kurioje E. Vaičiulis tądien atidavė visas savo jėgas.

Lietuviai Ščecine iškovojo 2 aukso ir 4 bronzos medalius.

Auksą nukalė disko metikas Mažvydas Paurys ir rutulio stūmikas, pagerinęs Europos čempionato rekordą – Vytenis Ivaškevičius, bronziniais trofėjais mūsų šalies medalių taupyklę papildė kūjo metikas Paulius Jūdvytis ir rutulininkas Šarūnas Zdanavičius.

„Tikrai negalvojome, kad laimėsime tiek medalių, – atviravo Lietuvos kurčiųjų sporto komiteto prezidentas Edvinas Kriūnas. – Prizininkais tapo penki sportininkai iš šešių, vykusių į Lenkiją. Du iš jų – P. Jūdvytis ir E. Vaičiulis – debiutantai, tarptautinėse varžybose dalyvavo pirmą kartą. Čempionate skynėme vaisius, kuriuos sunokino sunkios sportininkų ir specialistų treniruotės.“

Medalių įskaitoje Lietuvos rinktinė su šešiais trofėjais užėmė septintą vietą tarp 23 valstybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją