Sensacija šiemet neįvyko. Finale ir vėl lygių neturėjo vilniečiai, tad galima sakyti, jog nugalėjo patirtis – kerlingas Kauno ledo arenoje žaidžiamas vos kelerius metus, tuo tarpu šio sporto pradžia sostinėje laikomi 2005 metai.

Vyrų finale nesunkią pergalę (9:1) iškovojo daugkartiniai Lietuvos čempionai „T-rink“ komanda (Tadas Vyskupaitis, Vytis Kulakauskas, Laurynas Telksnys ir Vidas Sadauskas), nugalėję kitus vilniečius – „DeArch-Polido“ ekipa. Bronza atiteko dar vieniems vilniečiams – „Europola“ kerlingininkams, kurie įveikė ketvirtoje vietoje likusią „Baltų Ainių“ komandą iš Kauno.

Moterų finale ir vėl triumfavo komanda „Skipas“ (Virginija Paulauskaitė, Olga Dvojeglazova, Jelena Jefimova ir Rasa Abelytė) įveikusi „ICY HEADS“ komandą iš Kauno. Mažajame finale įvyko dar viena tarpmiestinė dvikova, kurioje pergale ir vėl džiaugėsi vilnietės – bronza atiteko NS komandai, įveikusiai „Slydį“.

Paklaustas, kodėl Lietuvos kerlingo čempionatas vyko ne Lietuvoje, bet Latvijoje, Lietuvos kerlingo asociacijos generalinis sekretorius Vygantas Zalieckas pakomentavo, jog priežastis yra specialiai kerlingui skirtos arenos nebuvimas Lietuvoje.

„LKČ nugalėtojams automatiškai suteikiama teisė atstovauti Lietuvai Europos kerlingo čempionate, kuris vyksta ant specialiai kerlingui paruoštos dangos. Dangos savybės smarkiai skiriasi nuo to, ką galima rasti ledo arenose Lietuvoje, kur žaidžiamas ir ledo ritulys, ir vyksta pramoginio čiuožimo užsiėmimai.“

***

Nuo 1998 metų kerlingas (curling) yra olimpinė sporto šaka. Kerlingas dažnai vadinamas „šachmatais ant ledo“, nes šiame sporte derinami tiek fiziniai, tiek protiniai, tiek strateginiai įgūdžiai. Taip pat, tai yra viena iš nedaugelio sporto šakų, kurioje varžytis gali visi nepriklausomai nuo jų amžiaus, lyties ar sugebėjimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)