33-ejų bulgaras į Kauną atvyko būdamas tituluočiausiu žemyno kiokušin karatė kovotoju, kurio sąskaitoje jau vienuolika Europos ir trys pasaulio čempiono titulai varžantis sunkiasvorių kategorijoje bei dar du aukso medaliai, laimėti Senojo žemyno čempionatuose be svorio kategorijų.

Nors pagrindinis Lietuvos rinktinės tikslas buvo pagaliau išversti V. Dimitrovą iš sosto, keturis šeimininkus palaužęs sportininkas įrodė vis dar esantis vertas visų savo titulų.

„Manau, jis bus pagrindinis favoritas ir kitų metų pasaulio čempionate Japonijoje. V. Dimitrovas parodė vieną dalyką – amžius nėra lemiantis veiksnys, jei tik neturi traumų ir nuolat palaikai sportinę formą. Bet jeigu anksčiau mūsiškiai net nebandydavo jo slenksčio peržengti, šįkart bent jau buvo mūšis“, – prieš Bulgarijos kovotoją kepurę nukėlė Lietuvos kiokušin karatė federacijos (LKKF) garbės prezidentas Romas Vitkauskas.

Čempionatą V. Dimitrovas pradėjo sunkia dvikova su Antanu Klibavičiumi: aukštesnis, sunkesnis ir jaunesnis lietuvis nuožmiai atakavo gyvą kiokušin karatė legendą, bet pritrūko tikslumo ir dėl neleistinų veiksmų po papildomo laiko teisėjų sprendimu turėjo pripažinti varžovo pranašumą.

Antrame rate V. Dimitrovas jau kur kas greičiau susitvarkė su Domu Sutkumi, o pusfinalyje įveikė ir Vytautą Cėplą. Nuo aukso medalio bulgarą beskyrė Europos sunkios svorio kategorijos čempionas Andrius Draugelis. Įsibėgėjęs favoritas visus reikalus išsprendė per pagrindinį laiką ir vienbalsiu teisėjų sprendimu buvo pripažintas čempionu.

„Pirma kova ir pusfinalis man buvo sunkiausi. Pirmasis vaikinas (A. Klibavičius – DELFI) buvo sunkesnis, aukštesnis, o dar reikėjo laiko įsivažiuoti. Pusfinalyje priešininkas (V. Cėpla – DELFI) buvo labai patyręs, pasirinko gerą taktiką, gerai smūgiavo rankomis.

Apskritai, lietuviai – vieni geriausių kovotojų Europoje, todėl kiekvienas iš jų yra stiprus konkurentas. Bet tikrai nejaučiau, kad esu jiems priešas numeris – draugauju su visais Lietuvos karatistais, dažnai matomės, bendraujame“, – DELFI sakė V. Dimitrovas.

Kokia čempionų čempiono pergalių paslaptis? Tokį klausimą išgirdęs finale įveiktas A. Draugelis patraukė pečiais. Prieš V. Dimitrovą jis stojo pirmą kartą karjeroje, todėl žadėjo išvadas padaryti iki kitų tarpusavio akistatų.

„Į finalą ėjau norėdamas įgauti patirties, įsitikinti, ar V. Dimitrovas tikrai toks nenugalimas, kaip visi sako. Ką gi, jis tikrai stiprus – nėra jo smūgiai iškart nokautuojantys, kentėti galima, tik reikia kautis aukščiau galimybių. Vaistų nuo jo vis dar nerandame, bandysime ieškoti kitais metais“, – kalbėjo naujasis Europos pirmenybių be svorio kategorijų vicečempionas.

Iškovotu sidabru jis buvo patenkintas, bet savo pasirodymu – nelabai.

„Psichologiškai man buvo sunkus turnyras. Neišėjo susitvarkyti su galva. Tiesiog neišėjo užsivesti – mintyse sakai, ką reikia daryti, bet neišeina. Į tokią būseną sportininkai kartais įkrenta, ir reikia mokėti su ja susitvarkyti“, – apgailestavo A. Draugelis.

Bet R. Vitkauskas, paprašytas apibendrinti lietuvių rezultatus Europos čempionate, nesigraužė.

„Medalis – labai gerai, o net trys – aukštas pasiekimas. Dar smagiau dėl to, kad visi prizininkai – iš skirtingų klubų. Vadinasi, turime tikrai plačią geografiją“, – džiaugėsi R. Vitkauskas.

O progų patikrinti V. Dimitrovo jėgas ateityje lietuviai dar turėtų gauti, kadangi savo noru perleisti sosto konkurentams bulgaras nė neketina ir į savo pasą nesižvalgo.

„Kol kas mane stipriai palaiko Bulgarijoje, pats jaučiuosi gerai, patinka šis darbas, todėl dar kovosiu“, – patikino V. Dimitrovas.

Primename, kad bronzos medaliais Kaune pasipuošė V. Cėpla ir Valdemaras Gudauskas.

Šeštadienį moterų varžybose čempione tapo rumunė Viviana Chirila, finale įveikusi Ingą Mikštaitę. Bronzos apdovanojimai atiteko Gabijai Gudeliauskaitei ir lenkei Agatai Kaliciak.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)