Priminsime, kad Lietuvos rinktinės komandinėse varžybose užėmė antrą vietą 3-oje grupėje: įveiktos Kipro bei Latvijos komandos, tačiau nusileista vėliau sidabrą iškovojusiai Turkijai.

Asmenininėse varžybose toliausiai nukeliavo merginų dvejetas Taja Leonovič ir Goda Vancevičiūtė, pasiekusios aštuntfinalį, kuriame nusileido bendraamžėms iš Rumunijos Laurai Constantin ir Denisai-Mariai Muscalu (13-21, 14-21).

„Visą situaciją vertinu labai pozityviai, – sakė V. Fomkinaitė. – Matau, kad Lietuvos badmintono lygis kyla. Džiugu, kad įdedamas darbas neša apčiuopiamą naudą. Rezultatai, kuriuos pademonstravo žaidėjai, yra aukšti, jei lygintume su ankstesniais. Matau, kad dideliais žingsniais einame į priekį“.

Pasak trenerės, lietuvaičių rezultatų, kurie nustebino nebuvo.

„Jau tokio didelio „Vau“ tikrai nebuvo, bet mane džiugino vaizdas, kurį mačiau pasirengime, kurį stebėjau aikštelėje ir už jos ribų. Manau, kad galime drąsiai sakyti, kad esame tikra komanda, – kalbėjo V. Fomkinaitė. – Man ir pačiai labai patiko bendrauti su vaikais, džiaugsmą kėlė jų atsidavimas treniruotėse, pastangos. Komandinė dvasia auga, nors dar reikės ties tuo padirbėti“.

Sulaukusi klausimo, ko ateityje galima tikėtis iš šalies badmintono, V. Fomkinaitė net nebandė slėpti: „Dar didesnio vienas kito palaikymo“.

„Norėtųsi, kad nesvarbu, ar žaidžiame, ar ne, komanda būtų drauge, – patikslino trenerė. – Norėtųsi, kad būtume stiprūs kaip kumštis. Visada sakydavau, kad geriausio nebus be antro ir trečio... Komandoje nėra čempiono, yra tik komanda, nesvarbu, kad kalbame apie individualią sporto šaką. Ko dar tikiuosi? Daugiau kovingumo, ypač geimų pabaigose. Banaliai nuskambės, bet tikiuosi, kad visi pasimokysime iš klaidų, tikiuosi, kad vaikai kaups patirtį, matys kaip kiti nori laimėti, kokias emocijas jie demonstruoja. Manau, kiekvienas žaidėjas turi išmokti nebausti savęs už klaidas“.

Trenerė pasakojo, kad kalbėjo su rinktinės nariai apie nusivylimą po skaudžių pralaimėjimų, po nesėkmingo žaidimo.

„Ei, mes vis darome klaidų, bet iš jų turėtume tik pasimokyti. Tikiuosi, kad ateityje išmoksime į klaidas žiūrėti pozityviau“, – teigė V. Fomkinaitė.

Vilniuje, „SEB arenoje“, vykstančiame Europos jaunių (U17) badmintono čempionato finalai – šeštadienį.