Ši pergalė Lietuvos rinktinei užtikrino antrą vietą grupėje, tačiau į pasaulio čempionatą patenka tik grupės nugalėtojai islandai, kuriems lietuviai nusileido pirmą varžybų dieną (25:32).

Šeštadienį mūsiškiai įveikė turnyro šeimininkus serbus (25:21).

Susitikimo pradžia su graikais buvo labai atkakli ir per pirmas 15 minučių nei vienai iš ekipų nepavyko pirmauti didesne nei vieno įvarčio persvara. Tik pačioje kėlinio pabaigoje lietuviai sužaidė sėkmingą atkarpą ir prieš pertrauką susikūrė 3 įvarčių pranašumą (14:11).

Vis dėlto antrą kėlinį graikai pradėjo geriau ir netruko išlyginti rezultato (20:20). Įpusėjus antram kėliniui rezultatas vis dar buvo lygus (24:24), tačiau tuomet darbo ėmėsi Lukas Juškėnas ir Lukas Simėnas, o Lietuvos rinktinė vėl sugebėjo atitrūkti (27:24). Nors per likusį laiką graikai bandė kilti į lemiamą šturmą, tačiau lietuviai atsilaikė ir šventė pergalę 31:27.

Rezultatyviausiai lietuvių gretose šiandien žaidė L. Simėnas, kuris į graikų vartus įmetė net 9 įvarčius. Puikiai jam talkino L. Juškėnas ir Modestas Štarolis, pelnę po 5 įvarčius. 4 įvarčiais prie pergalės prisidėjo Modestas Vaitiekūnas. Graikijos rinktinei 9 įvarčius pelnė M. Moraitis, 8 – E. Iloupolous.

Pirmą vietą grupėje jau užsitikrinę islandai sekmadienį susitinka su šeimininkais serbais, kurie bet kokiu atveju liks paskutinėje turnyro lentelės vietoj.

Lietuva, nugalėjusi graikus ir serbus, bet nusileidusi islandams, pasaulio čempionato atrankos penktoje grupėje liko antra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)