Lietuviams padėjo tai, kad paskutiniame mače (nuo 15.30 val.) Pietų Korėjos rinktinė pralaimėjo Rumunijai 1:2 (1:1, 0:1, 0:0). Lietuvos rinktinė džiaugiasi bronzos apdovanojimais.

Estijos rinktinei (9 tšk.) atiteko sidabras, o 13 taškų iškovoję rumunai tapo turnyro nugalėtojais.

Vienintelį įvartį mūsiškiams antro kėlinio viduryje pelnė Tomas Mažutis, kuris sušvelnino santykį (1:2).

Estijos rinktinės sudėtyje du kartus pasižymėjo Artemijus Aleksandrovas. Antrą savo įvartį jis įmušė į tuščius Lietuvos ekipos, siekusios išlyginti rezultatą, vartus. Vieną įvartį estams pelnė šios komandos žvaigždė Mortenas Arantezas Jurgensas.

Rezultatas:

Lietuva – Estija – 1:3 (0:1, 1:1, 0:1).

18:11 Morten Arantez Jurgens [0 - 1]
26:29 Artemij Aleksandrov [0 - 2]
27:42 Timonas Mažulis [1 - 2]
57:59 Artemij Aleksandrov [1 - 3] – į tuščius vartus

Estai galingai atžygiavo iki mūšio su lietuviais, čempionate jie žaidė net tris pratęsimus ir visus juos laimėjo.

Lietuviai šiose rungtynėse vertėsi be traumą dvikovoje su Kroatija patyrusio Eimanto Steponavičiaus, kuriam varžovai stipriai sutrenkė petį.

Dvikovą lietuviai sukeitę penketukus vietomis ir padarę pakeitimų juose. Lietuvos rinktinė turėjo neginčijamą persvarą pirmame kėlinyje, du kartus buvo iššokę net dviese prieš vieną varžovų vartininką, tačiau nesugebėjo pelnyti įvarčio.

Estai sumaniai naudojosi pražangomis ir didžiąją dalį metimų atliko du kartus žaisdami daugumoje.

Besibaigiant kėliniui savo gynybos zonoje suklydo lietuviai ir estai progos nešvaistė. Vienintelį kėlinio įvartį pelnė M. A. Jurgensas.

Pagal metimus lietuviai po pirmo kėlinio pirmavo 13-9.

Antrą kėlinį lietuviai pradėjo net keliomis „mirtinomis“ progomis, tačiau ir vėl neįmušė, o patys buvo nubausti. Pabėgęs nuo gynėjų A. Aleksandrovas (26:29), padidino Estijos pranašumą jau iki dviejų įvarčių (0:2).

Lietuvos rinktinė ir toliau tęsė atakas, o vienos metu galingai į viršutinį vartų kampą iššovė debiutantas Timonas Mažulis, pelnęs pirmą čempionato įvartį (1:2).

Lietuviai ir toliau niekaip negalėjo įmušti, o dar viena kiekybinė dauguma baigėsi kaip įprasta čempionate – įmušti nepavyko.

Lietuviai į varžovų vartus metė 8 kartus, estai atsakė 7 metimais.

Trečiame kėlinyje vaizdas aikštėje nesikeitė. Lietuviai čempionate taip ir nerealizavo nė vienos kiekybinės daugumos, metė daugiau nei varžovai, tačiau įvarčio nebuvo.

Iki rungtynių pabaigos likus dviems minutėms lietuviai pakeitė vartininką šeštu aikštės žaidėju, tačiau greitai gavo įvartį į tuščius vartus ir rungtynės iš esmės baigėsi.

Geriausiu rungtynių žaidėju Lietuvos komandoje pripažintas Laisvydas Kudrevičius.

Estai šventė pergalę ir garantavo sau mažiausiai bronzos apdovanojimus.

„Komanda žaidė nerezultatyviai, o puikiai rungtyniavo varžovų vartininkas. Estai žaidė gynybinį ledo ritulį, o mes negalėjome pramušti jų gynybos. Rinktinė čempionate sužaidė neblogai, laimėjome ir prieš Korėją, ir prieš Rumuniją, tačiau kai neįmuši, sunku laimėti kitose rungtynėse“,- sakė vyriausiasis rinktinės treneris Jamesas Tibbettsas.

Kitose jau pasibaigusiose rungtynėse Didžioji Britanija pranoko Kroatiją 6:3 (1:1, 1:1, 4:1).

Grupės turnyro lentelė:

1. Rumunija 5 4 0 1 0 20:8 13
2. Estija 5 1 3 0 1 17:16 9
3. Lietuva 5 2 1 0 2 15:12 8
4. Didžioji Britanija 5 2 0 1 2 18:17 7
4. Pietų Korėja 5 2 0 1 2 13:14 7
6. Kroatija 5 0 0 1 4 9:26 1

Kroatija jau iškrito į žemesnį divizioną. Turnyro nugalėtoja Rumunija pelnė kelialapį į I diviziono B grupę (IB).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)