Pirmajame kėlinyje lietuviai pirmavo 2:0 po Egidijaus Binkulio (12 min., asistavo Tomas Krukovskis) ir Patriko Misiuko (14 min.) įvarčių, tačiau dar iki pertraukos rumunai sugebėjo atstatyti pusiausvyrą – 15 ir 20 min. pasižymėjo Andrei Vasile.

Antrajame kėlinyje įvarčių pelnyta nebuvo, o trečiajame mūsiškiai 54 min. išsiveržė į priekį po Dominyko Motiejūno tikslaus smūgio (asistavo P. Misiukas).

Netrukus varžovai prasižengė ir atrodė, kad Lietuva ramiai baigs pergalingas rungtynes, tačiau visas viltis sudaužė Andrei Filipas (58:17) išlyginęs rezultatą ir vartininką Elviną Karlą ilgam palikęs sėdėti ant ledo.

Komandos žaidė pratęsimą,o jo pradžioje individualiu reidu baudinį uždirbo P. Misiukas. Bandydamas įveikti varžovų vartininką jis pataikė į virpstą ir privertė teisėjus prašyti „video įvarčio“ pagalbos, tačiau įvartis nebuvo įskaitytas.

Visgi baigiantis pratęsimui po dar vieno P. Misiuko reido ritulys atiteko Lukui Washco, kuris likus 18 sek. nuginklavo varžovų vartininką – pergalė 4:3.

Lietuviai į vartus metė 44 kartus, o pirmą nesėkmę patyrę Rumunijos atstovai - 21. Lietuvos žaidėjai „užsidirbo“ 10 baudos minučių, o varžovai – 18.

Lietuviams tai buvo antra pergalė – pirmose mūsiškiai 4:2 nugalėjo šeimininkus Pietų Korėjos ledo ritulininkus. Tuo metu Rumunijos rinktinė pirmąją čempionato dieną 7:1 sutriuškino Kroatiją.

Kitose antradienio rungtynėse Estijos rinktinė per pratęsimą 4:3 nugalėjo Kroatiją. Nepaisant to, kaip antradienį baigsis paskutinės antrojo rato rungtynės tarp Didžiosios Britanijos ir Pietų Korėjos, 5 taškus turinti Lietuvos rinktinė bent jau iki trečiojo rato liks turnyro lentelės viršūnėje.

Lietuviams čempionate liko sužaisti trejas rungtynes: balandžio 5 dieną – su britais, balandžio 7 dieną – su kroatais, o balandžio 8-ąją – su estais.

Turnyro nugalėtojai pelnys kelialapį į I diviziono B grupę.

Turnyro lentelė

(vieta, komanda, žaista rungtynių, pergalės, pergalės po pratęsimo, pralaimėjimai po pratęsimo, pralaimėjimai, įvarčių santykis, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai)

Čempionato turnyro lentelė

„Tai buvo labai sunkios rungtynės. Matyt, buvome geriau pasiruošę ir norėjome laimėti. Man pavyko šiandien gerai sužaisti todėl, kad stengėmės visi, ir žaidėme kaip komanda“, – po mačo sakė P. Misiukas.

„Tai dar ne geriausias mūsų žaidimas. Trūksta tarpusavio supratimo aikštelėje, tad pažadu, jog sužaisime dar geriau“, – pridūrė Laisvydas Kudrevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)