LGF pabrėžia, kad pataisomis siekiama panaikinti išskirtinį lyginant su kitomis sporto šakomis golfo statusą pelno mokesčio lengvatų atžvilgiu, kliudantį šio sporto plėtrai Lietuvoje. LGF akcentuoja, kad pataisų iniciatyva negimė Seime: su prašymu parengti pataisas į Seimo narius kreipėsi pati LGF.

Pagal šiuo metu galiojantį Pelno mokesčio įstatymą golfas yra vienintelė olimpinė sporto šaka Lietuvoje, kuriai skiriamos išlaidos negali būti laikomos reprezentacinėmis sąnaudomis, todėl nuo jų yra skaičiuojamas ir mokamas pelno mokestis. Visoms kitoms sporto šakoms galioja pelno mokesčio lengvata. LGF požiūriu, golfo priskyrimas veikloms, kurioms netaikomos lengvatos – nepagrįstas ir nepelnytas.

„Golfas – Lietuvoje jauna, bet sparčiai besiplečianti sporto šaka. Šalyje rengiami nacionalinio ir tarptautinio lygio golfo turnyrai, auga žaidėjų skaičius. Tačiau įstatymas golfą išskiria iš kitų sporto šakų, prilygindamas jį tokioms su sportu mažai bendro turinčioms veikloms kaip medžioklė ar žvejyba. Priėmus įstatymo pataisas, golfo statusas susilygintų su kitomis sporto šakomis. Tai palengvintų federacijos ir jai priklausančių klubų veiklą“, – sako LGF prezidentas Rolandas Dovidaitis.

Pasak LGF prezidento, jei golfo išlaidas būtų galima priskirti reprezentacinėms sąnaudoms, Lietuvoje sparčiau vyktų golfo turizmo – vienos rentabiliausių ir didžiausias pajamas valstybei teikiančių turizmo formų – plėtra. Tuo tarpu pelno mokesčio sumažėjimas būtų nežymus, nes golfas Lietuvoje nėra plačiai išvystyta sporto šaka ir jo teikiamos paslaugos nėra didelės.

Siekdama išugdyti tarptautinio lygio žaidėjus, atstovausiančius Lietuvai prestižinėse tarptautinėse varžybose, LGF ypatingą dėmesį skiria jaunimo įtraukimui į golfą. Šalies bendrojo lavinimo mokyklose LGF vykdo golfo populiarinimo projektą, kurio ilgalaikis tikslas – golfo įtraukimas į mokyklų pasirenkamų sporto šakų sąrašą. Priimtos Pelno mokesčio įstatymo pataisos sudarytų galimybes dar efektyviau vykdyti golfo populiarinimą tarp jaunimo.

Apie iniciatyvą yra informuotos ir svarbiausios Lietuvos sporto organizacijos – Lietuvos tautinis olimpinis komitetas bei Kūno kultūros ir sporto departamentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)