Klaido Janeikos treniruojama Lietuvos ekipa antrose X grupės rungtynėse ilgą laiką pirmavo, tačiau antro kėlinio viduryje prarado iniciatyvą. Varžovai lietuvius pavijo, o netrukus aplenkė ir šventė pergalę.

Lietuvos rinktinės atakų lyderis Genrikas Pavliukianecas rungtynėse su Pietų Korėjos komanda pelnė tris įvarčius, Justas Pažarauskas pasižymėjo du kartus.

„Nusivyliau šiomis rungtynėmis, nes varžovas tikrai nebuvo pats stipriausias. Korėjiečiai nustebino mus savo gynyba. Mūsų puolimas buvo geras, bet varžovams sekėsi gintis. Šiandien nusivyliau mūsų gynyba. Varžovų puolimas neblizgėjo, praleidome tikrai ne stiprius metimus, praleidome juos dėl savo klaidų. Gaila, kad ne visada išpildome tai, ką sutariame. Šiandien laukia pokalbis“, – sakė K. Janeika.

„Pradžia buvo visai gera, pirmavome. Tačiau antrame kėlinyje pritrūko mums koncentracijos, pridarėme klaidų. Dėl jų ir pralaimėjome“, – pasirodymą įvertino komandos kapitonas Nerijus Montvydas.

Pirmose IBSA pasaulio žaidynių rungtynėse Lietuvos rinktinė 8:3 nugalėjo Egiptą. Lietuvių X grupėje dar laukia kovos su Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Japonijos ir Suomijos komandomis. Vyrų turnyro Y grupėje varžosi JAV, Turkijos, Irano, Ukrainos, Argentinos, Graikijos ir Australijos ekipos.

Turnyro čempionams atiteks kelialapis į 2024 m. Paryžiaus vasaros paralimpines žaidynes.

Lietuvos rinktinei Birmingeme atstovauja kapitonas Nerijus Montvydas, Genrikas Pavliukianecas, Artūras Jonikaitis, Justas Pažarauskas, Mantas Brazauskis ir Juozas Eigminas.

IBSA pasaulio žaidynių golbolo turnyro tiesiogines vaizdo transliacijas galima stebėti oficialioje Tarptautinės aklųjų sporto asociacijos paskyroje Youtube.

Lietuvos vyrų golbolo rinktinės tvarkaraštis ir rezultatai:

rugpjūčio 20 d., sekmadienis

11.30 val. Egiptas – Lietuva 3:8

rugpjūčio 21 d., pirmadienis

14.00 val. Pietų Korėja – Lietuva 8:5

rugpjūčio 22 d., antradienis

16.30 val. Lietuva – Didžioji Britanija

rugpjūčio 23 d., trečiadienis

14.00 val. Lietuva – Japonija

rugpjūčio 24 d., ketvirtadienis

11.30 val. Lietuva – Vokietija

19.00 val. Suomija – Lietuva

rugpjūčio 25 d., penktadienis

11.30 val. Ketvirtfinalis 1

14.00 val. Ketvirtfinalis 2

16.30 val. Ketvirtfinalis 3

19.00 val. Ketvirtfinalis 4

rugpjūčio 26 d., šeštadienis

12.15 val. Pusfinalis 1

14.45 val. Pusfinalis 2

rugpjūčio 27 d., sekmadienis

15.15 val. Rungtynės dėl bronzos

17.50 val. Finalas