Lietuvos rinktinė mačą pradėjo dviem greitais įvarčiais, bet turkai sugebėjo rezultatą išlyginti. Mūsų šalies komandai persvarą dviem taikliais metimais sugrąžino Justas Pažarauskas, o persvarą padidino Genrikas Pavliukianecas. Lietuva prieš pertrauką buvo priekyje rezultatu 5:2.

Antro kėlinio viduryje turkai pažeidė taisykles ir buvo nubausti taikliu G. Pavliukianeco baudiniu. Jau kita lietuvių ataka baigėsi J. Pažarausko įvarčiu, o G. Pavliukianecas realizavo dar vieną baudos metimą. Turkų gynyba visiškai subyrėjo, o Lietuva nužygiavo į užtikrintą pergalę rezultatu 10:2.

Lietuvos rinktinei G. Pavliukianecas pelnė penkis įvarčius, J. Pažarauskas pridėjo keturis, kartą turkai nukreipė kamuolį į savo vartus.

„Džiaugiuosi pergle, komanda atidirbo labai gerai. Įgyvendinome užduotis, kurias išsikėlėme prieš šias rungtynes. Džiaugiuosi, kad gynyba vis gerėja, o puolimas yra stabilus, esu patenkintas. Džiaugiuosi, kad mūsų gydytojas Artiomas Aleksejevas gerai padirbėjo ir atstatė žaidėjus, nes per pastarąsias 24 valandas sužaidėme net trejas rungtynes. Ruošimės pusfinaliui. Ačiū visiems sirgaliams, kurie mus palaiko, tikimės tokio palaikymo ir pusfinalio rungtynėse“, – sakė K. Janeika.

Pusfinalyje lietuviai susitiks su Irano ir Pietų Korėjos ketvirtfinalio poros nugalėtojais, kurie paaiškės jau penktadienio popietę. Pusfinalio mačas vyks šeštadienį 12.15 val.

Lietuvos rinktinė Birmingeme sužaidė jau šešerias rungtynes, penkerias iš jų laimėjo. Vienintelę nesėkmę mūsų šalies komanda patyrė antrose grupių etapo rungtynėse su Pietų Korėjos golbolininkais.

IBSA pasaulio žaidynių golbolo turnyro čempionų laukia dvigubas prizas – aukso medaliai ir kelialapis į 2024 m. Paryžiaus vasaros paralimpines žaidynes.

Dar vieną, paskutinę galimybę prasibrauti į paralimpines žaidynes Senojo žemyno komandos turės šių metų gruodį Europos čempionate, kuris vyks Juodkalnijoje.

Lietuvos rinktinei turnyre atstovauja kapitonas Nerijus Montvydas, Genrikas Pavliukianecas, Artūras Jonikaitis, Justas Pažarauskas, Mantas Brazauskis ir Juozas Eigminas. Komandą treniruoja vyriausiasis treneris Klaidas Janeika ir asistentas Aurimas Skinulis, komandos gydytojas – Artiomas Aleksejevas.

IBSA pasaulio žaidynių golbolo turnyro tiesiogines vaizdo transliacijas galima stebėti oficialioje Tarptautinės aklųjų sporto asociacijos paskyroje Youtube.

Lietuvos vyrų golbolo rinktinės tvarkaraštis ir rezultatai:

rugpjūčio 20 d., sekmadienis

11.30 val. Egiptas – Lietuva 3:8

rugpjūčio 21 d., pirmadienis

14.00 val. Pietų Korėja – Lietuva 8:5

rugpjūčio 22 d., antradienis

16.30 val. Lietuva – Didžioji Britanija 13:3

rugpjūčio 23 d., trečiadienis

14.00 val. Lietuva – Japonija 10:3

rugpjūčio 24 d., ketvirtadienis

11.30 val. Lietuva – Vokietija 11:6

19.00 val. Suomija – Lietuva 3:8

rugpjūčio 25 d., penktadienis

11.30 val. Ketvirtfinalis: Lietuva – Turkija 10:2

rugpjūčio 26 d., šeštadienis

12.15 val. Pusfinalis: Lietuva – Iranas/Pietų Korėja

Rugpjūčio 27 d., sekmadienis

15.15 val. Rungtynės dėl bronzos

17.50 val. Finalas