Lietuviams prireikį trijų minučių, kad pralaužtų suomių gynybą – pasižymėjo Genrikas Pavliukianecas. Jis pridėjo dar tris įvarčius, suomiai atsakė dviem. Po pirmo kėlinio Lietuva buvo priekyje 4:2.

Antro kėlinio pradžioje lietuviai nerealizavo baudinio, tačiau suomių gynyba laikėsi neilgai. Mūsų šalies golbolininkai vieną po kito siuntė kamuolius į oponentų vartus ir, kėliniui įpusėjus, pirmavo jau 7:2. Per likusį laiką komandos apsikeitė įvarčiais, Lietuvos rinktinė triumfavo rezultatu 8:3.

Genrikas Pavliukianecas pelnė penkis įvarčius, Justas Pažarauskas suomiams įmušė du kartus, Nerijus Montvydas kartą atakavo taikliai.

„Emociškai jaučiamės tikrai gerai. Žinoma, matosi, kad nuovargis jaučiasi pagrindiniams žaidėjams. Mūsų gydytojas šiandien tikrai turės darbo, bet tikiu, kad jam pavyks atstatyti žaidėjus. Kalbant apie suomius, tai mes tikėjomės, kad bus rimta kova. Jų gynyba buvo gera, bet mes kantriai atidirbome ir savo tikslą pasiekėme – užėmėme grupėje pirmą vietą“, – komentavo treneris K. Janeika.

„Grupių etape tik antrose rungtynėse jautėsi šioks toks bangavimas, bet mes tikėjome savo pasiruošimu, savo komanda. Žaidėjai tikėjo vienas kitu, nes pasiruošime paliko daug jėgų. Galvoju, kad grupių etape mes sužaidėme tikrai teigiamai. Laukiame kitos kovos“, – sakė K. Janeikos asistentas Aurimas Skinulis.

„Su suomiais vieni kitus gerai pažinojome, visi seni vilkai. Mums būtinai reikėjo pergalės. Didelis susikaupimas buvo, padarėme mažai klaidų. Mus sėkmė lydėjo į pergalę“, – džiaugėsi Artūras Jonikaitis.

Lietuvos rinktinė, iškovojusi penkias pergales iš šešių galimų, X grupėje finišavo pirma. Mūsų šalies ekipa penktadienį ketvirtfinalyje susitiks su ketvirtą vietą Y grupėje užimsiančia komanda. Lietuvių varžovai bus aiškūs vėlų ketvirtadienio vakarą, kai pasibaigs paskutinės grupių etapo rungtynės.

IBSA pasaulio žaidynių golbolo turnyro čempionams atiteks aukso medaliai ir tiesioginis bilietas į 2024 m. Paryžiaus vasaros paralimpines žaidynes.

Paskutinę galimybę prasibrauti į paralimpines žaidynes Senojo žemyno komandos turės šių metų gruodį Juodkalnijoje vyksiančiame Europos čempionate.

Lietuvos rinktinei turnyre atstovauja kapitonas Nerijus Montvydas, Genrikas Pavliukianecas, Artūras Jonikaitis, Justas Pažarauskas, Mantas Brazauskis ir Juozas Eigminas.

IBSA pasaulio žaidynių golbolo turnyro tiesiogines vaizdo transliacijas galima stebėti oficialioje Tarptautinės aklųjų sporto asociacijos paskyroje Youtube.

Lietuvos vyrų golbolo rinktinės tvarkaraštis ir rezultatai:

rugpjūčio 20 d., sekmadienis

11.30 val. Egiptas – Lietuva 3:8

rugpjūčio 21 d., pirmadienis

14.00 val. Pietų Korėja – Lietuva 8:5

rugpjūčio 22 d., antradienis

16.30 val. Lietuva – Didžioji Britanija 13:3

rugpjūčio 23 d., trečiadienis

14.00 val. Lietuva – Japonija 10:3

rugpjūčio 24 d., ketvirtadienis

11.30 val. Lietuva – Vokietija 11:6

19.00 val. Suomija – Lietuva 3:8

rugpjūčio 25 d., penktadienis

11.30 val. Ketvirtfinalis 1

14.00 val. Ketvirtfinalis 2

16.30 val. Ketvirtfinalis 3

19.00 val. Ketvirtfinalis 4

rugpjūčio 26 d., šeštadienis

12.15 val. Pusfinalis 1

14.45 val. Pusfinalis 2

rugpjūčio 27 d., sekmadienis

15.15 val. Rungtynės dėl bronzos

17.50 val. Finalas