Rungtynių pradžia nežadėjo didelių bėdų favoritams, kurie pirmavo 4:1.

Tačiau dažnos varžovų klaidos atakuojant leido alžyriečiams ne tik išlyginti žaidimą, bet ir išsiveržti į priekį antrajame kėlinyje 7:6.

Mačui artėjant prie pabaigos pirmąjį tašką turnyro lentelėje atnešusį įvartį pelnė Marius Zibolis. Tikslus buvo ir paskutinis jo metimas, tačiau kamuolys į vartus nuskriejo jau išsekus susitikimo laikui.

Be M. Zibolio lietuvių gretose pasižymėjo Genrikas Pavliukianecas ir Justas Pažarauskas, abu pelnę po tris įvarčius.

Oponentams visus septynis įvarčius surinko Samiras Belhouchatas.

„Taškas, aišku, geriau nei nulis, bet žaidimas visiškai nedžiugina. Nesuprantu, kas darosi su komanda. Aš matau daug pasimetimo, daug nereikalingų emocijų aikštėje. Tikiuosi, kad mes tai sutvarkysime. Gal veikia nuolatinis čempionų vardų priminimas, nors visada sakau, kad tuos vardus apginti bus labai sunku.

Turime žaisti rungtynes po rungtynių. Gerai, kad ištraukėme šį mačą, bet su tokiu žaidimu toli neisime. Žinau, jog vyrai tikrai gali, bet jie turi patikėti patys savimi“, – komentavo V. Gecevičius.

Kartu su Alžyru Lietuva lieka penkių komandų A grupės dugne, dalindamasi 4-5 vietomis (1 tšk.). Po 3 tšk. yra surinkusios Japonija, JAV ir Brazilija.

Šeštadienį lietuviai susitiks su varžybų šeimininkais, kurie pirmame ture tą patį Alžyrą sutriuškino 13:4. Grupės varžybas užbaigti teks su 2016 metų Rio de Žaneiro paralimpiniais vicečempionais amerikiečiais.

Primename, kad Lietuvos rinktinė paralimpinių žaidynių starte 2:11 neturėjo vilčių prieš dabartinius pasaulio čempionus, Rio de Žaneiro paralimpinių bronzos medalių laimėtojus brazilus.

B grupėje varžosi Belgija, Kinija, Vokietija, Turkija ir Ukraina. Į ketvirtfinalius pateks po keturias geriausias komandas iš abiejų pogrupių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)