Lietuvos rinktinei prireikė kiek mažiau nei penkių minučių, kad pralaužtų graikų gynybą – vienas po kito tą padarė Justas Pažarauskas ir Genrikas Pavliukianecas. Įsismaginęs J. Pažarauskas Lietuvos rinktinės persvarą padidino iki keturių įvarčių. Graikai atsakė taikliu metimu, bet G. Pavliukianecas sugrąžino turėtą pranašumą, o Nerijus Montvydas prieš pertrauką jį dar labiau padidino – 6:1.

Po pertraukos lietuvių puolimo mašina nesustojo, o persvara augo – tris kartus pasižymėjo J. Pažarauskas, dukart taiklus buvo N. Montvydas, įvartį pridėjo Juozas Eigminas. Lietuvos rinktinė laimėjo 12:4.

Nugalėtojams J. Pažarauskas pelnė 5 įvarčius, 3 kartus pasižymėjo N. Montvydas, du kartus varžovus nuginklavo G. Pavliukianecas, kartą tai padarė J. Eigminas.

„Pergalė džiugina, tačiau nesu patenkintas komanda visu šimtu procentų. Vakare apie tai kalbėsime, turime iš savęs reikalauti maksimumo. Manau, tai padės išspręsti tas mažas komunikacijos smulkmenėles rungtynių metu“, – po rungtynių sakė vyriausiasis treneris K. Janeika.

„Spurtas pirmajame kėlinyje leido mums jaustis laisviau ir patogiau. Tačiau neišvengėme chaoso aikštėje, neišvengėme nesusitarimo, buvo komunikacijos spragų. Vis tik šiandien sėkmė mus lydėjo. Pradedame galvoti apie trečiadienio rungtynes su Belgija “, – komentavo Mantas Brazauskis.

Trečią pergalę iš tiek pat galimų iškovojusi Lietuvos rinktinė beveik užsitikrino A grupės nugalėtojos vardą. Dabar lietuviai grupėje yra antri, o juos lenkia tk vokiečiai.

Abi komandos turi po devynis taškus, tačiau vokiečiai pirmauja dėl geresnio įvarčių santykio. Trečiadienį K. Janeikos auklėtinių laukia paskutinės A grupės rungtynės su autsaidere Belgijos ekipa. Po trečiadienį pasibaigsiančių rungtynių grupėse paaiškės galutinė Lietuvos rinktinės pozicija ir varžovai ketvirtfinalyje.

B grupėje žaidžia Ukraina, Turkija, Juodkalnija, Izraelis ir Suomija.

Juodkalnijoje dešimt geriausių Europos rinktinių kovoja ir dėl vienintelio bilieto į Paryžiaus paralimpines žaidynes. Kelialapis atiteks turnyro nugalėtojams.

Lietuvos golbolo rinktinė paralimpinėse žaidynėse dalyvauja be pertraukų nuo 2000 metų ir keturis kartus yra tapusi prizininke.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis ir rezultatai:

Lietuva – Vokietija 6:5

Didžioji Britanija – Lietuva 1:11

Lietuva – Graikija 12:4

Gruodžio 13 d., trečiadienis

12.30 val. Belgija – Lietuva

Gruodžio 14 d., ketvirtadienis. Ketvirtfinaliai

Gruodžio 15 d., penktadienis. Pusfinaliai

Gruodžio 16 d., šeštadienis. Finalai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją