„Važiavau į Latviją laimėti turnyro ir esu labai patenkintas, kad planą įgyvendinti pavyko. Žinau, kad dar reikia įdėti labai daug darbo treniruojantis, nes jau kitais metais Baltijos šalių ture teks pereiti į atvirąjį divizioną, kuriame pergalių siekti yra žymiai sunkiau, nei varžantis su kitais jaunais žmonėmis“, – po varžybų mintimis dalinosi D. Dainys.

Turnyras vyko Škuneniekų sodyboje, visoje Latvijoje išgarsėjusioje dėl ten rengiamų sporto festivalių. Pirmą varžybų dieną sportininkus šiek tiek atgaivino lietus, bet antros dienos žaidimas, ir ypač finalai, vyko svilinant 34 laipsnių karščiui. Visi sportininkai atlaikė gamtos išbandymus, ne tik sėkmingai finišavo, bet ir pasiekė aukštų rezultatų.

Jaunimo divizione pirmą vietą pasiekęs D. Dainys užsitikrino pergalę bendroje įskaitoje. Dėl kitų prizinių vietų dar vyksta intensyvi kova. Antrą vietą turnyre užėmęs kitas zarasiškis Aurimas Guntulis nepraranda vilties dar kovoti dėl tokios pat pozicijos ir bendroje įskaitoje. Į ją taip pat pretenduoja du Estijos sportininkai ir vienintelis Rusijos atstovas jaunimo grupėje. Svarbu paminėti, kad rusas Vasilijus Jusimas, turnyre užėmęs 3-ią vietą, yra tik dešimties metų amžiaus, bet kaip lygus su lygiais kovoja jaunimo iki 16 metų kategorijoje.

Moterų varžybose nebuvo nė vienos Lietuvos moterų atstovės, čia taip pat nebeliko intrigos dėl sezono pergalės – ketvirtą turnyrą iš eilės laimėjusi estė Laie-Ly Pihus užsitikrino ir pergalę bendroje įskaitoje. Antrą vietą taip pat beveik užsitikrino kita sportininkė iš Estijos – Kaidi Roosimagi. Dėl 3-ios pozicijos vyksta intensyvi kova tarp 4 Latvijos žaidėjų.

Žymiai daugiau intrigos kituose dviejose pogrupiuose. Pagrindiniame „atvirame“ divizione antrą turnyrą iš eilės laimėjo estas Silveris Lattas, kuris bendroje įskaitoje ant kulnų lipa praėjusio sezono laimėtojui lietuviui Gabrieliui Griciui. G. Gricius turnyre užėmė antrą vietą, o jo pranašumas bendroje įskaitoje sumenko iki 4 taškų. Jei S. Lattui pavyks laimėti ir ateinantį turnyrą Estijoje, viskas spręsis paskutiniame turnyre Vilniuje, rugsėjo 27-28 dienomis.

„Meistrų“ varžybose (40 metų ir vyresni) taip pat netrūksta intrigos. Labai solidžiai žaidęs ir antrą turnyrą iš eilės laimėjęs rusas Josifas Jusimas padidino savo pranašumą bendroje įskaitoje prieš lietuvį Darių Gricių. Pastarasis turnyre Latvijoje užėmė antrą vietą ir sėkmingai pasirodęs likusiuose dviejuose etapuose turi visas galimybes išplėšti pergalę 2014-ų sezone. Trečią vietą užėmė pajėgiausias šios amžiaus grupės žaidėjas iš Latvijos Robertas Riekštinis, kuris išsaugojo galimybes bendroje įskaitoje aplenkti kol kas trečią vietą užimantį suomį Hannu Kurvineną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)