Prieš prasidedant dviems lemiamiems ratams Porvoo „Velhot“ klubas, kuriam jau trečią sezoną iš eilės atstovavo Lietuvos čempionas Šarūnas Šulskis, turėjo 13 taškų ir dalijosi 2-3 vietas su Salo „SalSK“ klubu.

Lygoje pirmavo čempiono titulą gynęs Tamperės „Tammershakki“ klubas, turėjęs 15 taškų. Įvykusiame „Tammershakki“ ir „Velhot“ klubų mače Porvoo klubas dar turėjo galimybę pasivyti lyderį, tačiau nelauktai visos 8 įtempto ir dramatiško mačo partijos baigėsi kovingomis lygiosiomis. Jų tarpe – ir Š. Šulskio (ELO reitingas 2596) partija prieš estų legionierių A. Veingoldą (2473).

Vėliau „Velhot“ ekipa susitiko su konkurentu dėl sidabro „SalSK“ klubu ir pasiekė įtikinamą pergalę 4:1 (Suomijos lygoje skaičiuojamos tik rezultatyvios partijos, o lygiosios praleidžiamos). Pirmas „Velhot“ klubui pergalę pasiekė Š. Šulskis, baltosiomis figūromis jau 26-u ėjimu įveikęs estą K. Kiiką (2406). Tuo tarpu „Tammershakki“ komanda susitiko su pajėgiu, tačiau nesėkmingai šį sezoną rungtyniavusiu Helsinkio „Aatos“ klubu ir įveikė jį 4:2.

Surinkęs 18 taškų iš 22 galimų, „Tammershakki“ komanda apgynė Suomijos čempionų titulą. 2 taškais atsilikęs „Velhot“ klubas iškovojo sidabrą. Espoo „MatSK“ komanda surinko tiek pat taškų, kiek ir „Velhot“ ekipa (16), atsiliko nuo Porvoo šachmatininkų pagal lentų taškų sumą, tad turėjo tenkintis bronza.

Suomijos šachmatų lygos sidabro medalis tapo ne tik vertingu atminimo trofėjumi Kauno didmeistrio kolekcijoje greta pernai „Velhot“ ekipos sudėtyje iškovotos bronzos. Pagal Europos šachmatų sąjungos (ECU) nuostatus, geriausi du nacionalinės lygos klubai įgyja teisę atstovauti šaliai Europos klubų taurės turnyre, kuris šiemet įvyks Eilato mieste Izraelyje spalio 10-18 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją