Kaip penktadienį vykusioje spaudos konferencijoje sakė Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) sporto strategijos skyriaus vyriausiasis specialistas Aivaras Salamakinas, džiugu, kad turnyras tampa tradiciniu, o Lietuvos bušido gerbėjai yra lepinami aukšto lygio kovomis.

"K-1 Hero's" turnyras organizuojamas kartu su Japonijos "K-1" organizacija. Lietuvos bušido federacijos prezidento Donato Simanaičio teigimu, tikimasi sulaukti per 6000 žiūrovų.

Į trečią kartą Vilniuje vyksiantį "K-1 Hero's" turnyrą savo mokinį atvežė ir legendinis bušido kovotojas iš Rusijos Volkas Hanas.

"Keletą metų nebuvau jūsų šalyje. Mes su Donatu buvome bušido pradininkai Lietuvoje ir dabar pakelta galva galiu sakyti, kad ši sporto šaka sėkmingai vystosi. Tai įrodys rytojaus kovos", - sakė V. Hanas.

Legendinio Rusijos kovotojo auklėtinis pasaulio kovinių sambo imtynių čempionas Damba Radnajevas ringe susikaus su Lietuvos atstovu Kęstučiu Smirnovu.

"Mano varžovas priklauso pasaulio elitui, tačiau ringe visi lygūs", - sakė K. Smirnovas, žadėdamas, kad žiūrovų lauks atkakli kova.

Turnyre dar dalyvaus trys japonai, du suomiai, taip pat kovotojai iš Vokietijos, Lenkijos, JAV ir Olandijos.

Beje, JAV kovotojui Johnui Brownui, pravarde "Tankas", tai bus pirmoji kova užsienyje. Iki šiol amerikietis nė karto nebuvo išvykęs iš savo šalies.

Kovos (Lietuvos kovotojai nurodyti pirmi).

Sergejus Juškevičius - Anton Kuivanen (Suomija)

Artemijus Sitenkovas - Masahiro Oishi (Japonija)

Erikas Petraitis - Niko Pukakka (Suomija)

Rolandas Agrba - Tatsuhiko Nishizaka (Japonija)

Petras Markevičius - Pierre Classen (Vokietija)

Marius Liaukevičius - Masayuki Okudeo (Japonija)

Tadas Rimkevičius - John Brown (JAV)

Kęstutis Smirnovas - Damba Radnajev (Rusija)

Valentinas Golubovskis - Piotr Podolak (Lenkija)

Egidijus Valavičius - Jason Jones (Olandija).

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją