Pasak komandos, nors trys pergalės iš eilės leidžia jaustis kiek saugiau, kiekviena jų buvo iškovota po centimetrą, juodu darbu, tad ne mažiau intensyviai kovai jie ruošiasi ir šiandien.

„Mūsų komandoj nusistovėjo tokia praktika, kad grįždami į krantą iš distancijos leidžiam sau 15 minučių plačiom šypsenom džiaugtis tuo, ką padarėm. Tačiau turim suvokti, kad, pavyzdžiui, šią vasarą krepšinio rinktinė labai skambiai įveikė JAV rinktinę, bet visi pamena, kuo visa tai baigėsi ir kokį rezultatą galutiniame taške turėjome. Taip, tai, ką šiomis dienomis daro šita komanda, yra beprotiškai fantastiška, tačiau kol kas mes nieko nelaimėjome. Tad į kiekvienas naujas lenktynes žiūrime taip pat rimtai“, – po finišo teigė komandos narys ir SSL Lietuva organizacijos vadovas Kristoforas Akromas.

Po trečiose aštuntfinalio lenktynėse iškovotos dar vienos pirmos vietos Lietuva savo grupėje su 12 taškų užima lyderės poziciją, po jos – po 7 taškus turinčios Brazilijos ir Taičio komandos, o ketvirtoje vietoje 3 taškus turinti Lenkijos komanda. Ir nors vakar dienos pirma vieta – jau trečia Lietuvos pergalė aštuntfinalyje ir aštunta per visas „SSL Gold Cup“ varžybas, pasak komandos, nė viena iš tų pergalių nebuvo lengva.

„Tikrai nėra viskas taip lengva, kaip gal atrodo. Kaunamės dėl kiekvieno centimetro ir atiduodam visas jėgas. Kol kas Fortūna mums palanki, plaukiam gerai ir nedarom beveik jokių klaidų, tai ir atsispindi rezultatuose“, – po finišo teigė komandos vadovas Rokas Milevičius.

Jam pritarė ir komandos narys Klaudio Kliučinskas: „Kiekviena mūsų pergalė yra juodas darbas. Galbūt iš šono atrodo, kad lengvai plaukiam ir laimim, bet jei kas pabūtų laive lenktynių metu, suprastų, kad tai nėra taip paprasta – nei taktiškai, nei techniškai, nei psichologiškai, nei fiziškai. Pamatytumėt mano kojas – suprastumėt: visos nudaužytos. Tai nėra paprastas pasiplaukiojimas.“

Buriuotojų teigimu, tai, kas jiems padeda išlaikyti stabiliai gerus rezultatus yra per pastarąsias tris savaites sukaupta patirtis buriuojant lenktynių akvatorijoje vyraujančiomis sąlygomis, laivo subtilumų įsisavinimas bei darnus komandinis darbas.

„Mes, tie devyni žmonės laive, esame kaip to paties mechanizmo dantračiai. Jei atimsi vieną – laivas dar gal ir plauks. Bet jei atimsi antrą, tai grius visi procesai, prasidės klaidos, imsim prarasti greitį. O konkurentai tokių klaidų tik ir laukia“, – pasakoja komandos narys Andrius Ramonaitis.

Trečiąją aštuntfinalio lenktynių dieną komandai teko buriuoti jau šiek tiek stipresnio vėjo sąlygomis. Organizatorių sprendimu lenktynių metu netgi buvo naudojamos kitos, vidutiniam vėjui skirtos, šiek tiek mažesnės burės. Tačiau nors stipresnio vėjo sąlygos pareikalavo iš buriuotojų daugiau fizinių jėgų, su visais iššūkiais komanda susitvarkė puikiai.

Šiandien visos komandos susirungs lemiamoje aštuntfinalio kovoje, kurioje iškovoti takšai bus dvigubinami. Tik dvi komandos iš kiekvienos grupės pateks į ketvirtfinalį.

Lietuvos grupės startas numatomas 12:30 val. Lietuvos laiku. Tiesioginę lenktynių transliaciją galima stebėti „SSL Team Lithuania“ „Facebook“ paskyroje.

„SSL Gold Cup“ pasaulio taurė yra analogų buriavimo sporte neturinčios varžybos, kuriose net 56 šalys varžosi dėl geriausios buriavimo valstybės titulo. Varžybos vyksta Pasaulio futbolo čempionatui būdingu formatu – valstybių rinktinės, sudarytos iš geriausių kiekvienos valstybės buriuotojų, varžosi grupėse po keturias ir įveikdamos eliminacijas juda link lemiamos kovos, kuri tarp dviejų visas eliminacijas praėjusių rinktinių įvyks gruodžio 3 d.