Džiaugsmo tokiu rezultatu komanda neslėpė, tačiau pripažino, kad lemiama diena jų laukia pirmadienį, kai įvyks paskutinės pirmosios eliminacijos lenktynės, lemsiančios, kas iš keturių pogrupio rinktinių keliaus į šešioliktfinalį.

„Žinot kaip sako: geras startas – pusė darbo. Tai šiandien tą dalį praleidom. Startavom ne per geriausiai. Tačiau antroj laviruotėj mums padėjo Neptūnas – pūstelėjo iš ten, iš kur reikėjo.

Konkurentai irgi leido mums juos pasivyti. Maža jų klaida, mūsų sėkmė – ir sugebėjom iškovoti pranašumą bei išlaikyti jį jau iki finišo“, – įtemptos dienos įspūdžiais iš distancijos dalinosi rinktinės narys Karolis Janulionis.

Jam pritarė ir komandos vairininkas, olimpietis Raimondas Šiugždinis, pasak kurio, šiandien sekėsi atspėti, kurioje pusėje laukia vėjo sustiprėjimai bei kaip suksis vėjo kryptis, ir tai išnaudoti.

„Šitas lenktynes ne tiek mes laimėjom, kiek mūsų priešininkai pralaimėjo. Mes gal korpusu pavėlavom į startą, bet bent jau startavom toje pusėje, kurioje norėjome. Mes laikėmės dešinės pusės, iš ten atėjo škvaliukas, kurį mes išnaudojom, o Čekijos ir Omano rinktinės liko kairėje pusėje ir iškart atsiliko“, – komentavo R. Šiugždinis.

Įtempta kova vyko iki pat finišo. Artėjant link jo, Lietuvos komandą vėl prisivijo Pietų Afrikos Respublikos rinktinė, tačiau Lietuvos komanda juos kontroliavo, neleido įgyti pranašumo ir tokiu būdu sugebėjo išplėšti antrąją pergalę kovoje dėl teisės patekti į „SSL Gold Cup“ finalinio etapo šešioliktfinalį.

„Čia yra numeris vienas dalykas visose lenktynėse – turi būti susikaupęs nuo pat starto iki pat finišo, nes, ypač lengvo vėjo sąlygomis, niekada nežinai, kas gali nutikti – tiek tau, tiek konkurentam. Tad turi visą laiką stengtis gaudyti kiekvieną vėjo gūsį. Šiandien štai mums davė vienu papildomu daugiau nei konkurentams ir to užteko“, – teigė K. Janulionis pasakodamas apie tai, kaip komandai pavyko išlaikyti koncentraciją siekiant atsikovoti poziciją.


Ši pergalė leido „SSL Team Lithuania Scandagra“ komandai bendroje rezultatų lentelėje taškais susilyginti su Pietų Afrikos Respublikos rinktine. Abi komandos dabar turi po 10 taškų ir dalinasi pirmąją bei antrąją vietas pogrupyje. Trečiąją vietą užima Čekija su 6 taškais, ketvirtąją – Omanas su 4 taškais.

Vis dėlto, galutinė ir lemiama kova Lietuvos rinktinės laukia šiandien, pirmadienį, kai įvyks ketvirtosios, paskutinės grupės lenktynės, kuriose iškovoti taškai bus dvigubinami. Po šių lenktynių paaiškės, kurios dvi komandos patenka į „SSL Gold Cup“ pasaulio taurės etapo šešioliktfinalį.

Šiandienos lenktynės Lietuvos komandai turėtų startuoti apie 13:00-14:00 Lietuvos laiku. Tiesioginę jų transliaciją galima sekti „SSL Team Lithuania“ „Facebook“ puslapyje.

Orų prognozė žada itin lengvus vėjus. Jau vakar paskutiniam turėjusiam startuoti pogrupiui lenktynės neįvyko ir tikimasi, kad jiems papildomas lenktynes pavyks įvykdyti prieš šiandienai suplanuotus startus.

Nacionalinė Lietuvos rinktinė „SSL Gold Cup“ pasaulio taurėje startavo lapkričio 10 dieną. „SSL Gold Cup“ pasaulio taurė yra analogų buriavimo sporte neturinčios varžybos, kuriose net 56 šalys varžosi dėl geriausios buriavimo valstybės titulo.

Varžybos vyksta Pasaulio futbolo čempionatui būdingu formatu – valstybių rinktinės, sudarytos iš geriausių kiekvienos valstybės buriuotojų, varžosi grupėse po keturias ir įveikdamos eliminacijas juda link lemiamos kovos, kuri tarp dviejų visas eliminacijas praėjusių rinktinių įvyks gruodžio 3 d.