Slovakijoje vykusios breiko varžybos kasmet sutraukia itin daug dalyvių ir laikomos prestižiniu renginiu – šiemet „Outbreak Europe“ šventė dvidešimties metų sukaktį.

D. Banevič – Bgirl Nicka po atrankos turų įsitvirtino 1-ojoje vietoje. Atkrintamosiose varžybose, į kurias teisėjai pakvietė 32 sportininkes, Lietuvos šokėjai teko varžovės iš Italijos, Belgijos ir Kinijos, kurias ji, visų vertintojų nuomone, nesunkiai nugalėjo.

Finalo kovoje D. Banevič susitiko su Prancūzijos sportininke Sya Dembele – Bgirl Syssy. Nicka prieš Syssy laimėjo visas tris finalo kovas, tad galutinis jos finalo rezultatas 3:0. Teisėjai 15 kartų šiame finale sprendė, kuri šokėja geriau atitinka visus breiko šokio kriterijus (techniką, originalumą, judesių arsenalą, atlikimą ir muzikalumą), ir 11 kartų geresne pripažino mūsų sportininkę.

Varžybose vyravusi puiki atmosfera nepaliko abejingais nei sportininkų, nei žiūrovų, o Bgirl Nicka sulaukė didžiulio palaikymo: turnyro vedantieji ir komentatoriai negailėjo jai komplimentų, iš kurių dažniausiai buvo minimas – „jaunoji varžovių žudikė iš Lietuvos“.

Beje, tiek pats turnyras, tiek jo vieta Dominikai yra neblogai pažįstama – čia nugalėtoja ji tapo ir 2021 m., o tuometinė pergalė laikytina esminiu mūsų šokėjos karjeros triumfu suaugusiųjų merginų varžybose, po kurio visiems breiko šokėjams pasaulyje tapo aišku, jog Lietuvos sportininkė, kuriai tuomet buvo tik keturiolika, bus gąsdinanti varžovė ne vienerius artimiausius metus.

Vyrų varžybose Slovakijoje taip pat netrūko nei aistrų, nei dėmesio.
Į finalą iš 530 startavusių sportininkų pateko šokėjai iš Kinijos ir Brazilijos – Bboy Lithe_ing and Bboy Samuka.

Nors pergalė atiteko Kinijos breiko šokėjui, brazilas Bboy Samuka visus įkvėpė, sužavėjo ir jo finalo vaizdo įrašai jau pradėjo rinkti milžiniškus peržiūrų skaičius internete, nes to tokio rango turnyre dar nėra buvę – finale šoko sportininkas po nelaimingo atsitikimo praradęs vieną koją, tačiau nepraradęs nei atkaklumo, nei optimizmo, nei fizinės jėgos ar ištvermės, o sukūręs itin galingą ir stilingą šokio būdą.