Svorio kategorijoje iki 75 kg Aleksandras Trofimčiukas pirštines surėmė su kroatu Antonio Grabičiumi. Abu boksininkai yra laimėję po sidabro ir bronzos medalį Europos jaunių čempionatuose. Metais už varžovą vyresnis lietuvis užtikrintai kontroliavo dvikovos eigą ir iškovojo pergalę vieningu teisėjų sprendimu taškais 5:0.

„Aleksandras nuo pat dvikovos pradžios ėmėsi iniciatyvos ir jos nepaleido iki pat finalinio gongo. Jis vedė kovą ir kontroliavo ringą, buvo aktyvesnis, tikslesnis ir varžovą pranoko visais aspektais. Tokia dvikovos eiga ir Aleksandro aktyvumas išmušė varžovą iš vėžių, nes medalius Europos čempionatuose iškovojęs kroatas nesitikėjo tokio spaudimo“, – sakė Lietuvos jaunimo vaikinų rinktinės treneris Vidas Bičiulaitis.

Į pasaulio čempionato aštuntfinalį patekęs A. Trofimčiukas sekmadienį susitiks su rumunu Julianu Dumitrescu. Pirmoje kovoje rumunas jau antrame raunde aiškia persvara įveikė latvį Endijų Ivanovą.
„Iš šios kovos sunku spręsti apie rumuno pajėgumą, nes jo varžovas latvis tikrai silpnai pasirodė. Kiek žiūrėjome jo kovų, Aleksandrui rumunas turėtų būti įveikiamas“, – sakė V. Bičiulaitis.

Svorio kategorijoje iki 64 kg Nedas Gudomskas susitiko su lenku Oliwieriu Zamojskiu. Pergalę taškais 5:0 iškovojo varžybų šeimininkas O. Zamojskis.

„Namuose ir sienos padeda. Kova buvo apylygė, gal tik trečiam raunde lenkas buvo pranašesnis. Tikėjomės, kad Nedas daugiau pataikys dešine ranka, kad bus tikslesnių smūgių. Bet varžovas neleido to padaryti. Jis ėjo į artimą kovą ir neleido, kad Nedas pasinaudotų savo ilgomis rankomis. Čia yra boksas. Kam tą dieną geriau sekasi, tas ir laimi“, – tvirtino V. Bičiulaitis.

Trečią čempionato dieną pralaimėjimą patyrė ir iš kovos dėl medalių pasitraukė Ruslanas Žalys. Svorio kategorijos iki 69 kg šešioliktfinalyje lietuvis taškais 0:5 nusileido iraniečiui Farhadui Moradi. Pirmoje pasaulio čempionato kovoje R. Žalys taškais 3:2 įveikė Kirgizijos boksininką Mukhamedą Bagijevą.

Šeštadienį pasaulio čempionate debiutuos dvi Lietuvos boksininkės. Dija Bajelytė svorio kategorijoje iki 48 kg kovos su Nepalo atstove Susma Tamang. Beata Galdikaitė svorio kategorijoje iki 64 kg susitiks su armėne Elida Kocharyan.

Šeštadienį kovos ir pergale pasaulio čempionatą pradėjęs Gelmius Adomkevičius. Svorio kategorijos iki 91 kg aštuntfinalyje Lietuvos boksininkas susitiks su 2020 m. Europos jaunimo čempionu ukrainiečiu Mykyta Gorbatenko.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)