Lietuvos rinktinę Atėnuose sudaro 7 boksininkai, o didžiausios viltys yra siejamos su sunkiasvoriais - Vitalijumi Subačiumi (91 kg) ir Jaroslavu Jakšto (+91 kg).

Šauniai atrankos varžybas pradėjo Egidijus Kavaliauskas (64 kg), pirmoje kovoje pirmadienį nugalėjęs varžovą iš Italijos Cirillo Carmine. Antradienį E. Kavaliauskas Atėnų ringe jėgas išbandys su Anatolijumi Andrejevu iš Moldovos.

„Jei Egidijus sugebės iškovoti kelialapį į Pekiną tai tikrai bus labai maloni staigmena visai Lietuvos bokso visuomenei“, - DELFI sakė Lietuvos bokso federacijos (LBF) generalinis sekretorius Vytautas Sinkevičius.

Nesėkmingai turnyrą Graikijoje pradėjo Marius Vyšniauskas (48 kg), jau pirmoje kovoje nusileidęs ispanui Jose Kelvinui de la Nieve Linaresui.

Tuo tarpu Vitalijus Solovjovas (54 kg) prieš pat varžybas Atėnuose susirgo ir LBF vadovai nutarė nerizikuoti sportininko sveikata.

Dviejose svorio kategorijose (iki 51 ir iki 57 kg) Lietuvos rinktinė savo atstovų neregistravo.

„Deja, neturime pakankamo meistriškumo šių svorio kategorijų atstovų Lietuvoje“, - pokalbyje su DELFI apgailestavo LBF generalinis sekretorius.

Perspektyvaus Donato Bondorovo (75 kg) paslaugų rinktinėje dėl jo sunkaus charakterio buvo atsisakyta po praėjusių metų pasaulio čempionato Čikagoje (JAV), o jį Atėnuose pakeitęs Vladimiras Milevskis, pirmąją kovą pralaimėjo Austrijai atstovaujančiam juodkalniečiui Oliveriui Obradovičiui.

Kitų Lietuvos boksininkų atsakingos kovos laukia antradienį-trečiadienį.

Aurimas Naudžius (60 kg) surems pirštines su vokiečiu Arturu Schmidtu. V. Sinkevičius lietuvio ir jo varžovo galimybes nugalėti vertina - 20 proc./80 proc.

Jano Romanovskio (69 kg) laukia dvikova su čeku Stepanu Horvatu. Pasak V. Sinkevičiaus, abiejų boksininkų pajėgumas yra beveik vienodas, todėl Lietuvos atstovo šansai nugalėti yra 50/50.

V. Subačiaus pirmasis priešininkas atrankoje - jaunas ir ambicingas lenkas Arturas Szpilka. „Tai aštrus, greitas boksininkas, bet V. Subačiaus patirtis turėtų įveikti lenko jaunystę, - įsitikinęs V. Sinkevičius. – Pergalę santykiu 70/30 skiriu mūsiškiui“.

Šioje svorio kategorijoje dėl olimpinių kelialapių konkuruoja 22 boksininkai.

Olimpinei Lietuvos vilčiai J. Jakšto, anot V. Sinkevičiaus, pasisekė su turnyro burtais. Pirmojoje kovoje jam reikės patikrinti Mohamedo Samoudi iš Prancūzijos pajėgumą.

„Šie boksininkai savo karjeroje jau yra susitikę tris kartus ir visas tris pergales iškovojo J. Jakšto, - prisiminė V. Sinkevičius. – Pastarąjį kartą jis prancūzą nugalėjo aiškia persvara, todėl esu tikras visais 100 procentų, kad Jaroslavas pateks į kitą etapą“.

Supersunkaus svorio kategorijos dalyvių sąraše – 22 sportininkai.

Turnyras vyksta pagal Tarptautinės bokso federacijos (AIBA) taisykles (4 raundai po 2 minutes +1 minutės pertauka tarp raundų).

Atrankos kovos vyks iki balandžio 9 d., pusfinaliai po poilsio dienos prasidės balandžio 11-ąją, o finalai ir kelialapių į olimpiadą įteikimo iškilmės numatytos balandžio 12-ąją.

Europos zonos bokso olimpinių kelialapių dalybų tvarka:

Svorio kategorija iki 48kgį olimpiadą patenka 1-2 vietaM. Vyšniauskas pralaimėjo
Svorio kategorija iki 51kgį olimpiadą patenka 1-2 vietalietuviai nedalyvauja
Svorio kategorija iki 54kgį olimpiadą patenka 1-2-3 vietosV. Solovjovas susirgo
Svorio kategorija iki 57kgį olimpiadą patenka 1-2 vietalietuviai nedalyvauja
Svorio kategorija iki 60kgį olimpiadą patenka 1-2 vietaA. Naudžius
Svorio kategorija iki 64kgį olimpiadą patenka 1-2 vietaE. Kavaliauskas
Svorio kategorija iki 69kgį olimpiadą patenka 1-2-3 vietosJ. Romanovkis
Svorio kategorija iki 75kgį olimpiadą patenka 1-2-3 vietosV. Milevskis pralaimėjo
Svorio kategorija iki 81kgį olimpiadą patenka 1-2 vietaD. Šemiotas turi kelialapį ir nedalyvauja
Svorio kategorija iki 91kgį olimpiadą patenka 1-2 vietaV. Subačius
Svorio kategorija virš 91kgį olimpiadą patenka 1-2 vietaJ. Jakšto
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją