Į pirmą stovyklą susirinko visi A komandos vaikinai (Tomas Kaukėnas, Karolis Dombrovskis, Vytautas Strolia ir Rokas Suslavičius) ir merginos (Natalija Kočergina ir Gabrielė Leščinskaitė).

Kaip ir praėjusį sezoną, Diana Rasimovičiūtė-Bricė sportuos individualiai kartu su savo vyru Ilmarsu Briciu ir Latvijos biatlono rinktine, o Natalija Paulauskaitė, pabaigusi tvarkytis magistro studijas, prie A komandos prisijungs gegužės mėnesio pabaigoje, kuomet bus surengta sekanti stovykla Ignalinoje. Šiais metais su pagrindine rinktine dirbs keturi treneriai.

Pirmos stovyklos metu biatlonininkai nemažai dėmesio skyrė šaudymui ri pradėjo pirmas treniruotes su riedslidėmis. Taip pat, buvo aptarti būsimi pasiruošimo sezonui planai, trenerių kolektyvas kalbėjosi su kiekvienu sportininku atskirai. Taip buvo analizuojamos jų silpnosios ir stipriosios puses ir treniruočių plano pritaikymas individualiai.

Vyriausiasis komandos treneris iš Estijos – Meelis Asmae – trumpai papasakojo apie praėjusį ir ateinantį sezonus.

„Praėjęs sezonas nebuvo mums visiškai sėkmingas, tačiau galime įžvelgti ir daug pozityvių dalykų. Tomas Kaukėnas blykstelėjo pasaulio čempionate, kuriame užėmė aukštą 21-ą vietą, o Karolis Dombrovskis Europos čempionate iškovojo 22-ąjvietą, taip pat, vyrai užėmė 20-ą vietą bendroje Nacijų taurės įskaitoje.

Tai – faktinis įrodymas, jog mūsų galimybės iškovoti teisę deleguoti 5 vyrus biatlonininkus į olimpines žaidynes yra labai realios. Vyrai buvo stabilesni pagal šliuožimo greitį trasoje, tačiau šaudymas nebuvo toks, kokio tikėjomės. Merginos buvo arti iškelto tikslo patekti tarp 20-ies šalių bendroje Nacijų taurės įskaitoje, tačiau šaudymas neleido to pasiekti. Tad šiame sezone tikrai daug dėmesio skirsime šio aspekto gerinimui. Taip pat, ateinančiame sezone planuojame nemažai laiko plušėti namie, Ignalinoje, kur skirtingai nei žiemą, vasarą yra tikrai geros sąlygos treniruotis.

Apibendrintai, toliau tęsime pasiruošimą pagal mano parengtą trejų metų planą, kurio kulminacija taps 2018 metų Korėjoje vyksiančios olimpinės žaidynės, o šis sezonas mums yra itin svarbus, nes tai bus tiesioginė atranka į minėtas žaidynes. Tikslas tiek vyrams, tiek moterims yra patekti tarp 20-ies šalių bendroje Nacijų taurės įskaitoje ir į olimpiadą deleguoti rekordinį biatlonininkų skaičių – 10“, - sakė M. Asmae.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)