Pirmame estafetės rungties etape tradiciškai startavo komandos lyderis T. Kaukėnas. Vis dėlto šaudymas gulomis lietuviui virto katastrofa – mūsiškis „uždirbo“ tris baudos ratus bei nuo 24 pozicijoje buvusio japono jau po pirmo šaudymo ruožo atsiliko beveik minute.

Šaudydamas stovėsenoje T. Kaukėnas turėjo įveikti dar vieną baudos ratą ir savo etapą baigė 25-as. Šioje vietoje lietuviai išliko iki pat varžybų pabaigos.

Antrame etape startavęs V. Strolia šliuožė identišku greičiu kaip ir T. Kaukėnas. Pirmame šaudyme Lietuvos biatlonininkas sunaudojo du papildomus šovinius ir išvengė baudos ratų, tačiau antroje šaudymo zonoje iš aštuonių šūvių pataikė tris (+dar du baudos ratai).

Sėkmingiau startavo R. Suslavičius ir Š. Jukna. R. Suslavičius per du šaudymo ruožus sunaudojo tris papildomus šovinius, o antrą kartą karjeroje pasaulio taurės etape dalyvavęs Š. Jukna – vos du.

„Tai, jog startavau paskutinis, motyvacijos tikrai nesumažino. Aistruoliai ragino važiuoti, svarbiausia buvo pasirodyti kuo geriau“, – pasakojo jauniausias komandos narys Š. Jukna. – Mano pasirodymas nebuvo įspūdingas, yra kur tobulėti. Dukart gulėdamas prašoviau ne dėl įtampos, o dėl didelio pulso. Publika rėkė, o tai šiek tiek sutrukdė. Startavau su Tomo Kaukėno slidėmis, todėl slydo gerai, savo slides sulaužiau (šypsosi – aut. past.).“

„Motyvacija niekada nedingsta, kadangi atstovaujame Lietuvai. Nesvarbu, ar paskutinis, ar pirmas, motyvacija visada yra“, – komandos draugui antrino R. Suslavičius. – Sąlygos varžyboms buvo idealios: oro temperatūra pliusinė, slidės slydo gerai, trasa – labai gera.“

R. Suslavičius šaudydamas stovint nepataikė į vieną taikinį, tačiau tai nesutrukdė parodyti aštuntą šaudymo laiką tarp trečiojo estafetės rungties etapo dalyvių.

„Šaudymas stovint yra mano arkliukas“, – šyptelėjo biatlonininkas.
Nuo pat pirmo šaudymo Lietuvos biatlonininkai sulaukė išskirtinio dėmesio Ruhpoldingo biatlono arenos tribūnose. Į lietuvių taiklius šūvius buvo reaguojama šūksniais, o estafetės komandos narių pasikeitimai – ovacijomis.

„Žiūrovai labai palaikė, norėjosi atsakingiau šaudyti bei jų neapvilti. Vokietijos aistruoliai yra išskirtiniai, jog paskutinė komanda visada gauna išskirtinį dėmesį“, – teigė R. Suslavičius.

R. Suslavičius ir Š. Jukna drauge su vakar moterų estafetės varžybose startavusiomis Gabriele Leščinskaite ir Marija Kaznačenko išvyko į IBU taurės etapą Italijoje, tuo tarpu T. Kaukėno, V. Strolios, Dianos Rasimovičiūtės ir Natalijos Paulauskaitės dar laukia pasaulio taurės etapo sprinto varžybos, o sėkmės atveju – ir masinio starto rungtis.

Pasaulio jaunimo čempionatui besiruošiantis Š. Jukna teisę startuoti pasaulio taurės varžybose iškovojo tik prieš kelias savaites. Ketvirtą etapą Oberhofe (Vokietija) praleidus T. Kaukėnui, jaunasis biatlonininkas gavo progą debiutuoti tokio rango varžybose.

„Lyginant su estafetės varžybomis Oberhofe, šįkart nebuvo tokios įtampos. Dabar žinojau, kiek žmonių dalyvauja, kokia publika, o ir sąlygos buvo geresnės. Tada buvo vėjuota, rūkas, o šiandien švietė saulė“, – sakė Š. Jukna.

Varžybų nugalėtojais tapo Norvegijos biatlonininkai Ole Einaras Bjoerndalenas, Erlendas Bjoentegaardas, Johannesas Thingnesas Boe ir Emilis Svendsenas, kurie, vietos aistruolių nusivylimui, tik paskutiniuose metruose aplenkė Vokietijos komandą (Erikas Lesseris, Andreas Birnbacheris, Arndas Peifferis ir Simonas Schemppas).

Trečią vietą užėmė rusai (Jevgenijus Garaničevas, Timofejus Lapšinas, Aleksejus Volkovas, Antonas Šipulinas). Vokiečiai nugalėtojams pralaimėjo 4,6 sek., rusai – 8,4 sek.

Po savaitės Antholze (Italija) vyksiančiame pasaulio taurės etape ir vėl vyks estafetės varžybos. Ko galime tikėtis iš Lietuvos biatlonininkų?

„Pirmose estafetės varžybose šį sezoną įrodėme, jog galime pasiekti gerų rezultatų. Po to prasidėjo kuriozai, kurie tęsiasi iki dabar. Esame gana jauna komanda, viskas dar priešakyje, – teigė R. Suslavičius. – Manau, jog pasaulio čempionate kovosime dėl geriausiųjų 15-uko.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)