Jau Londone pusę komandos sudarė jaunimas, o kitiems rinktinės kandidatams trūksta tik žaidimo patirties. Jau lapkričio pabaigoje „Šaltinio“ komanda, kuriai atstovauja Lietuvos rinktinės nariai, pradės kovas Europos aklųjų riedulio superlygoje, tačiau joje žaisti greičiausiai galės ne visi.

„Girdėjau, kad kai kurie žaidėjai dar ir dabar blogai miega“, – šypteli Lietuvos aklųjų riedulio rinktinės kapitonas Arvydas Juchna. Iš Sidnėjaus ir Pekino parolimpinių žaidynių sidabrą parvežusi mūsų šalies rinktinė Londone svajojo tik apie auksą. Tačiau lietuviams atiteko pati skaudžiausia – ketvirtoji – vieta.

„Aš gal net laukiu naujo sezono, nes, kai pradedi dirbti, užsimiršta, kas buvo padaryta negerai. Padarėme išvadas. Gal jaunimui duosime daugiau pasireikšti“, – kalbėjo Lietuvos aklųjų riedulio rinktinės vyr. treneris Karolis Levickis.

„Tikrai nesitikėjau, kad kai kurie žaidėjai taip psichologiškai palūš“, – stebėjosi Lietuvos aklųjų riedulio rinktinės narys Marius Zibolis.

„Pusė mūsų komandos yra vyresnio amžiaus, virš 35metų. Sporte tai jau yra nemažai. Jie tikėjosi, kad tai bus jų paskutinės žaidynės. Ir bus auksinės. Vienintelis noras buvo iškovoti auksą, visi kiti medaliai nesvarbu, svarbiausia auksas“, – sakė A. Juchna.

Pasak aklųjų riedulio komandos kapitono, jaunieji žaidėjai vis labiau įsitvirtina rinktinėje. Tačiau jiems dar trūksta žaidimo patirties, o lėšų tarptautiniams turnyrams, kaip ir visam neįgaliųjų sportui, stinga.

Šiemet pirmą kartą „Šaltinio“ komanda, kuriai atstovauja Lietuvos rinktinės nariai, žais Europos aklųjų riedulio superlygoje. Čia varžysis Suomijos, Švedijos ir Lietuvos klubai.

„Komanda, kurią aš treniruoju, susidaro iš dviejų komandų – 12 žmonių. Visus 12 išvežti į turnyrus nėra taip paprasta, tai čia yra toks minusėlis. Mes neturime tiek galimybių išvežti ir tą pagrindinę komandą, ir tą vadinamąją antrą Lietuvos rinktinę. Gal kaip tik tai antrai rinktinei tų varžybų reikėtų daugiau“, – dėstė Lietuvos aklųjų riedulio rinktinės vyr. treneris K. Levickis.

Superlygoje numatomi trys etapai: lapkričio pabaigoje–gruodžio pradžioje – Suomijoje, kovą – Švedijoje ir gegužę – Vilniuje. Taip pat kitąmet Lietuvos rinktinės laukia Europos čempionatas. K. Levickis sako, kad tikslai daugkartiniams Senojo žemyno ir planetos pirmenybių nugalėtojams bei prizininkams išlieka patys aukščiausi.