6RED snukeris garsėja kaip itin demokratiška sporto šaka, kur prie žalios gelumbės stalų gali grumtis paaugliai ir veteranai, vyrai ir moterys. Lietuvoje vykstančiuose snukerio turnyruose neretai pasirodo 15-16 metų žaidėjai, tačiau šis čempionatas tapo tikru jaunosios kartos proveržiu.

Broliai Erikas ir Ernestas Kozlovai, Lukas Grigas, Bartas Šukevič – ne vienas iš šių dar šešiolikos metų nesulaukusių jaunuolių sėkmingai pasirodė šiemetiniame Lietuvos 6RED snukerio čempionate, o jauniausiais turnyro dalyvis – vienuolikmetis Ilja Zubanovas tapo tikra sensacija ir pateko tarp 16 pajėgiausių turnyro žaidėjų.

Tačiau tai, ką prie snukerio stalo išdarinėjo penkiolikmetis vilnietis Erikas Kozlovas, ko gero, pateks į Lietuvos 6RED snukerio istoriją.

Tai, kad Erikas pateko į stipriausiųjų aštuntuką, kur buvo galima išvysti tokias Lietuvos snukerio pasaulyje garsias pavardes kaip Andrej Maksimov, Virginijus Mickus, Aleksej Širokov, Mindaugas Maisiejus, Saulius Pajarskas, Andrej Kuščenko bei Mindaugas Eimutis, jau buvo galima vadinti dideliu laimėjimu, tačiau tai buvo didžiojo netikėtumo pradžia.

Erikas Kozlovas (LBF nuotr.)

Čempionato ketvirtfinalyje Erikas lazdas surėmė su kur kas vyresniu ir labiau patyrusiu kauniečiu Sauliumi Pajarsku ir įveikė jį 4:1.

Pusfinalyje jaunasis talentas susidūrė su reitingo lyderiu Mindaugu Eimučiu. Kuomet M. Eimutis išsiveržė į priekį 3:1, atrodė, jog pusfinalio reikalai išspręsti, tačiau Erikas sugebėjo rezultatą išlyginti, o kontrolinėje partijoje ir įrodyti savo pranašumą – susirėmimą laimėjęs rezultatu 4:3 penkiolikmetis Erikas Kozlovas pateko į pirmąjį savo gyvenime Lietuvos čempionato finalą.

Erikas Kozlovas (LBF nuotr.)

Čia jo laukė klaipėdietis Andrej Maksimov, pusfinalyje be didesnės intrigos 4:0 įveikęs Mindaugą Maisiejų.

Finalinė kova vyko labai įtemptai, varžovai vienas kitam neleido atsiplėšti, tad prireikė kontrolinės partijos. Žaidžiant ją Andrej Maksimov prieš savo kur kas jaunesnį varžovą pirmavo dvidešimties taškų persvara, tačiau tada Erikas vieną po kito įrideno rudą, mėlyną, rožinį kamuoliukus, į puikią poziciją išvedė juodą kamuoliuką ir, rodos, pirmasis Lietuvos čempiono titulas buvo ranka pasiekiamas.

Vis dėto patirties stoka suvaidino lemiamą vaidmenį – Erikas Kozlovas juodo rutuliuko neįmušė, ir titulo likimas atsidūrė patyrusio klaipėdiečio rankose. Andrej Maksimov idealiai pasinaudojo savo šansu – nors juodas kamuoliukas buvo kur kas prastesnėje pozicijoje, tačiau pasitarnavo daugiametė patirtis: patyrusio žaidėjo ranka nesudrebėjo, juodas rutuliukas įsmuko į stalo kišenę ir klaipėdietis tapo Lietuvos 6RED snukerio čempionu.

Andrejus Maksimovas (LBF nuotr.)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)