Įvarčius lietuviams pelnė Emilijus Krakauskas (27:46 min.), Ilja Četvertakas (28:48), Deividas Četvertakas (45:17) ir Jaunius Jasinevičius (57:57, į tuščius vartus).

Įvartį į Arturo Pavliukovo, kuris šiame susitikime atrėmė 29 varžovų metimus iš 30-ies, vartus įmušė kroatas Bruno Kegaljas (39:44).

Ketvirtadienį pirmenybėse laisva diena, o penktadienį jaunieji Lietuvos ledo ritulininkai žais su Olandijos komanda.

Rungtynių eiga

Lietuviai ir vėl sulaukė aršaus pasipriešinimo. Kroatai kibo į atlapus šeimininkams ir pasiūlė kietą kovą visoje aikštėje. Antroje pirmo kėlinio pusėje Lietuvos rinktinė apsiprato su varžovų stiliumi ir ėmė dažniau grasinti varžovų vartams. Progas įmušti turėjo E. Trukšnys, E. Krakauskas.

Antrame kėlinyje lietuviai trumpam atidavė iniciatyvą varžovams, tačiau po truputėlį vėl įsibėgėjo ir persvarą pavertė įvarčiais. Individualiu reidu per visą aikštelę E. Krakauskas pelnė pirmą rungtynių įvartį, o I. Četvertakas pakartojo komandos draugo metimą ir mūsiškiai pirmavo 2:0. Netrukus po šio įvarčio lietuviai neteko I. Četvertako. Dėl peties traumos žaidėjas buvo priverstas palikti aikštelę. Kroatai kėlinio pabaigoje įsitvirtino varžovų gynybos zonoje ir po ilgokos atakos nubaudė savo ginamus žaidėjus pametusius lietuvius – pasižymėjo B. Kegaljis. Kroatai po dviejų kėlinių pirmavo pagal metimus į vartus – 22:18.

Trečiame kėlinyje lietuviai turėjo sunkių momentų, kai pradėjo kėlinį žaisdami mažumoje, tačiau parodė charakterį ir sugebėjo įmušti trečią įvartį, kai pasižymėjo geriausias rungtynes čempionate sužaidęs D. Četvertakas.

Kroatai dar kartą įgijo kiekybinę persvarą ir vartininką pakeitę šeštu aikštės žaidėju bandė perlaužti rungtynių eigą. Tačiau lietuviai perėmė ritulį ir J. Jasinevičius pasiuntė jį į tuščius vartus. Tribūnos atsidėkojo Lietuvos rinktinei už kovingą žaidimą ir parodytą charakterį, skanduodamos „Ačiū“.

Geriausiu Lietuvos rinktinės žaidėju pripažintas Vilniaus „Geležinio vilko“ klubo žaidėjas Rokas Bazys.

„Smagu, kad komanda parodė charakterį. Rungtynės buvo gražios, kovingos, o vyrai negailėjo savęs. Noriu visus pagirti ir dabar pradėsime ruoštis kitai dvikovai, kadangi turnyro padėtis tokia, jog kiekvienai rinktinei kiekvienas taškas reikalingas kaip oras, nes iškristi dar gali net keturios komandos“, - po dvikovos sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Aigaras Ciprusas.

Lietuvos rinktinė žengė didžiulį žingsnį čempionato apdovanojimų link, iki kurių beliko iškovoti tašką likusiose dvejose rungtynėse.

Kiti rezultatai

Trečią pergalę iš eilės iškovojo lyderė Vengrijos rinktinė, pirmame trečio turo mače 6:0 (3:0, 1:0, 2:0) sutriuškinusi Estijos (3 tšk.) ledo ritulininkus.

Kitame šio turo mače trečiadienį Pietų Korėja žaidė su Olandijos ekipa ir pralaimėjo europiečiams po baudinių serijos 2:3 (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 0:1). Olandams tai buvo pirma pergalė čempionate, o korėjiečiams trečias pralaimėjimas (antras - po baudinių).

Turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po pratęsimo, pralaimėjimai po pratęsimo, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Vengrija3300021:79
2.Lietuva3210012:78
3.Estija3100211:153
4.Kroatija310029:123
5.Olandija3010210:142
6.Pietų Korėja300215:132

Pirmenybių Elektrėnuose nugalėtojas kartu su aukso medaliais iškovos vienintelį kelialapį į I divizioną, o autsaideriui kitame sezone teks rungtyniauti žemesniame divizione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)