Korėjiečiai pirmavo 0:1 po Song Hyeong Cheolo smūgio pirmame kėlinyje (16:45 min.), bet trečiame kėlinyje (45:10) Markas Kaleinikovas santykį išlygino (1:1). Per pratęsimą nugalėtojas nepaaiškėjo, o baudinių serijoje geriau (4:3) sekėsi lietuviams.

Tris baudinius realizavo M. Kaleinikovas, o vieną įmušė Edgaras Protčenka. Du Iljos Četvertako ir vienas E. Protčenkos bandymai buvo nesėkmingi. Beje, ilgoje baudinių serijoje abiejų komandų žaidėjai smūgiavo po septynis kartus.

Antradienį pirmenybėse poilsio dieną, o trečiadienį Lietuvos rinktinė žais su Kroatijos ekipa, kuri pirmadienį 3:6 (0:0, 1:4, 2:2) pralaimėjo Estijos komandai.

Turnyro lyderiais su 6 taškais tapo antrą pergalę iškovoję Vengrijos ledo ritulininkai, pirmadienį tik trečiame kėlinyje 7:5 (1:2, 4:3, 2:0) palaužę Olandijos bendraamžių pasipriešinimą.

Mūsiškiai su 5 taškais užima antrą vietą.

Lietuvos jaunimas antras rungtynes pradėjo kamuojamas startinio jaudulio ir atidavė iniciatyvą į varžovų rankas. Tik kėlinio viduryje Lietuvos rinktinė pradėjo žaisti tiksliau ir persikėlė į varžovų aikštelės pusę.

Nesukūrę progų lietuviai prasižengė, o Korėjos komanda išnaudojo šią galimybę, sumaištyje prie vartų priešininkai išsiveržė į priekį. Per pirmą kėlinį savojo žaidimo ieškoję lietuviai smūgiavo vos 4 kartus į varžovų vartus.

Kieta kova ant ledo tęsėsi ir antrame kėlinyje, kai lietuviai suaktyvėjo, tačiau progas kūrė sunkiai. Vos penkis kartus per kėlinį smūgiavę šeimininkai turėjo dvi galimybes mušti įvartį žaisdami daugumoje tačiau progų nesukūrė.

Trečiame kėlinyje Lietuvos rinktinė pakilo į lemiamą šturmą ir galėjo pelnyti lemiamą įvartį žaisdama mažumoje, kai dukart Edvinas Boroška ir kartą M. Kaleinikovas galėjo vienas prieš vartininką įmušti pergalingą įvartį.

Kėlinio pabaigoje jau Korėja prispaudė lietuvius, tačiau įvarčio nebuvo ir prireikė pratęsimo.

Nervų kare stipresni buvo korėjiečiai, o Lietuvos rinktinė prieš pat baudinių seriją ant prasižengusiųjų suolo turėjo Dominyką Bogdziulį ir Emilijų Krakauską, kurie buvo potencialūs kandidatai mušti baudinius.

Baudinių serijoje Lietuvos rinktinė surado savo didvyrį. Liepojos „Liepaja“ (Latvija) klubo puolėjas M. Kaleinikovas tapo rinktinės gelbėtoju.

Antros serijos metu Korėja išsiveržė į priekį, tačiau trečiu Lietuvos rinktinės bandymu M. Kaleinikovas išlygino rezultatą.

Ketvirtu bandymu I. Četvertakas prametė pro šalį, tuo pačiu atsakė korėjiečiai. Penktu bandymu M. Kaleinikovas įmušė, Korėja taip pat. Šeštu bandymu abu smūgiai buvo netaiklūs, septintuoju M. Kaleinikovas vėl pelnė įvartį, kuris tapo lemiamu.

Geriausiu Lietuvos rinktinės žaidėju buvo pripažintas Kauno „Baltų ainių“ klube karjerą pradėjęs kaunietis M. Kaleinikovas.

„Negaliu sakyti kad ruošėmės lengvai kovai. Tačiau korėjiečiai kiek netikėtai sužaidė organizuotai ir drausmingai. Vyrai tikrai šaunuoliai, parodė charakterį, kovingumą ir sugebėjo perlaužti mums iš rankų slydusių rungtynių eigą. Ruošiamės toliau ir tikslai turnyre nesikeičia“, - po neįtikėtinos dvikovos sakė rinktinės vyriausiasis treneris Aigaras Ciprusas.

Turnyro lentelė:

1.Vengrija2200015:76
2.Lietuva211008:65
3.Estija2100111:93
4.Kroatija210018:83
5.Pietų Korėja200013:101
6.Olandija200027:120

Pirmenybių Elektrėnuose nugalėtojas kartu su aukso medaliais iškovos vienintelį kelialapį į I divizioną, o autsaideriui kitame sezone teks rungtyniauti žemesnėje lygoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)