„Tai yra visiškai švieži planai. Ši idėja išplaukė iš LTS garbės prezidento Dariaus Mockaus. Dabar mes turime patikslinti tokio turnyro biudžetą, įvertinti, ar turėsime pakankamai teisėjų ir t.t.. Tiesiog reikia atlikti turnyro galimybių studiją“, – DELFI teigė LTS prezidentas Ramūnas Grušas.

Pasak jo, šia idėja susidomėjo vienas iš Lietuvoje veikiančių užsienio bankų, kuris paremtų ATP „Challenger Tour“ serijos turnyrą.

R. Grušo teigimu, tokio masto turnyro organizavimas iš viso atsieitų bent 200 tūkst. eurų (690,5 tūkst. litų).

„Reikia suskaičiuoti organizavimo kaštus. Tokios patirties mes neturime, bet įsivaizduoju, kad prizinį fondą reikėtų dauginti mažiausiai iš dviejų. Šis turnyras galėtų vykti atvirame teniso aikštyne prie Vilniaus teniso arenos rugsėjį, tik reikia atsižvelgti į oro sąlygas Lietuvoje ir prisitaikyti prie tarptautinio kalendoriaus“, - DELFI aiškino LTS vadovas.

ATP „Challenger Tour“ serijos turnyrai, kuriuose dažnai pasirodo ir pasaulinio elito atstovai, laikomi antra pagal prestižą vyrų teniso pakopa po ATP „World Tour“ serijos varžybų.

Lietuvoje iki šiol kasmet buvo rengiami ITF „Futures“ serijos turnyrai, kurių prizinį fondą sudarydavo 10 tūkst. JAV dolerių (25 tūkst. litų).

Šiemet rugpjūtį surengtame 21-ame Lietuvos Prezidento taurės turnyre, kuriame nedalyvavo nei vienas iš trijų pajėgiausių šalies tenisininkų, triumfavo suomis Timo Nieminenas (ATP-304).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją