Lietuvos lengvaatlečių rinktinė čia vykusio vienos iš Europos žaidynių dalių – komandų čempionato antrajame divizione – džiaugsmingai lipo ant prizininkų pakylos – užėmė trečią vietą, garantuojančią bilietą į elito grupę.

Lietuviai surinko 372,5 taško tik po dramatiškos kovos 0,5 taško aplenkė Slovėnijos sportininkus (370 tšk.).

16 šalių turnyre nugalėjo Vengrijos atletai (456,5 tšk.), o antri buvo ukrainiečiai (435,5 tšk.). Būtent trys šalys iš antrojo diviziono keliauja į aukštesnį lygį.

Tikras trileris vyko pačioje paskutinėje čempionato rungtyje – mišrioje estafetėje 4 po 400 metrų. Prieš ją lietuviai jau žinojo, kad negali pralaimėti slovėnams daugiau nei trimis pozicijomis, nes lenkė juos 3,5 taško.

Lukas Sutkus, Ema Sarafinaitė, Tomas Keršulis ir Modesta Morauskaitė padarė lygiai tiek, kiek reikėjo – finišavo ketvirti ir išsaugojo auksinio pusės taško pranašumą prieš slovėnus, kurie laimėjo rungtį.

Tikslą ropštis į viršų tautiečiams buvo iškėlęs ir rinktinės kapitonas Andrius Gudžius, dėl kurio jo komandos draugams ir smagiausia.

„Labai daug džiaugsmo, ypač Andriui, nes pats prisisakė, kad dar labai norėtų sudalyvauti pirmame divizione. Jame bus sunkiau, bet ir smagiau, nes konkurencija didesnė, tai iš karto ir varžybų lygis kils“, – sakė savo rungtyje dominavęs ieties metikas Edis Matusevičius (84,22 m).

Puikiai pasirodė ir asmeninį sezono rezultatą pagerinusi šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė (191 cm), užėmusi ketvirtą poziciją.

Tuo metu ieties metikė Liveta Jasiūnaitė, kuriai atiteko šešta pozicija, savimi nebuvo patenkinta.

Lietuvai žaidynėse Lenkijoje iš viso atstovauja net 130 sportininkų, iš kurių trečdalis (43) – lengvaatlečiai.

Iš viso Europos žaidynėse dalyvauja per 7000 sportininkų iš 48 šalių. Durys į žaidynes buvo užtrenktos karą Ukrainoje vykdančios Rusijos ir jai padedančios Baltarusijos atstovams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją