Vilniaus „Pramogų“ arenoje vykusiose pirmose OHL Baltijos čempionato rungtynėse žiūrovai išvydo maksimaliai ilgą dvikovą: rungtynėse tarp vietos „7bet-Hockey Punks“ ir „Kaunas City“ prireikė baudinių serijos. Jos metu savo pranašumą įrodė visą dvikovą aktyviau žaidę svečiai iš Kauno laimėdami susitikimą rezultatu 4:3.

Rungtynių pradžia sėkmingesnė buvo šeimininkams: ketvirtąją rungtynių minutę sumaišties prie „Kaunas City“ vartų metu ritulys kirto vartų liniją. Pirmąjį sezono įvartį į savo sąskaitą įsirašė „7bet-Hockey Punks“ latvis Magnusas Jakobsonas (03:15, rez. perd. Samuelis Blanchetas-Cote, Ilja Četvertakas).

Antrajame rungtynių kėlinyje ant ledo vis labiau ėmė ryškėti praėjusio sezono Lietuvos čempionų „Kaunas City“ žaidybinė persvara. Dažnos atakos prie varžovų vartų galiausiai atnešė vaisius, kai daugumoje pasižymėjo kauniečių naujokas Ondrejus Machala (24:54, rez. perd. Kostas Gusevas, Lukas Žukauskas).

Visgi, netrukus vėl savuoju įvarčiu džiaugėsi „pankai“: į Vilniaus klubą sugrįžęs Aivaras Bendžius gražiu perdavimu surado Ilja Četvertaką, o rinktinės puolėjų dueto ataka baigėsi antruoju įvarčiu (26:04, rez. perd. S. Blanchetas-Cote, A. Bendžius). Nepaisant šio sėkmingo šeimininkų epizodo, antroji kėlinio dalis priklausė kauniečiams, kai dukart gerose situacijose atsidūrę O. Machala (31:01, rez. perd. M. Machacas, K. Gusevas) ir Denysas Honcharenko (36:57, rez. perd. Filipas Hudakas, Nazaras Ružnikovas) savo įvarčiais leido po dviejų kėlinių minimalią persvarą turėti „Kaunas City“ atstovams.

Trečiojo rungtynių kėlinio metu metimų buvo kur kas mažiau, o tikslą pasiekė tik „7bet-Hockey Punks“ ataka. Pirmuoju bandymu pasižymėti nesugebėjęs Timonas Mažulis pats pirmasis suskubo prie atšokusio ritulio ir krisdamas siuntė jį į oponentų vartus (48:39, rez. perd. I. Četvertakas).

Per pagrindinį rungtynių laiką neišaiškėjus nugalėtojui, komandos žaidė pratęsimą formatu trys prieš tris. Jo metu „pankai“ turėjo galimybę žaisti daugumoje, bet įvarčių pelnyta nebuvo ir nugalėtojas paaiškėjo po baudinių serijos.

Baudinių serijoje žibėjo praėjusį sezoną Vilniuje dar žaidęs ukrainietis Sergejus Pisarenko: prieš savo buvusius komandos draugus jis atrėmė visus keturis metimus, o Denyso Hončarenko ir Michalo Machaco metimai pasiekė tikslą, leisdami pirmąją sezono pergalę iškovoti kauniečiams.


Standings provided by Sofascore


Nepaisant pralaimėjimo „7bet-Hockey Punks“ komandos vyriausiojo trenerio kėdėje suspenduotą Mindaugą Kierą pakeitęs Šarūnas Kuliešius pasidžiaugė savo auklėtinių parodytu charakteriu.

„Aš manau, kad šiandien varžovai atrodė geriau, bet mes trečiajame kėlinyje parodėme charakterį. Pratęsime turėjome daugumą, kur jos metu įmušk ir laimės rungtynes. Nors tikrai nesidžiaugiame pralaimėję, bet nesame ir nusivylę po to, kai iškovojome pirmąjį tašką. Man patiko tai, kad komanda nepalūžo ir po varžovų spaudimo. Sugebėjome grįžti į rungtynes ir tokie dalykai pirmoms sezono rungtynėms yra svarbūs“, - kalbėjo Š. Kuliešius.

„Kaunas City“ kapitonas Lukas Žukauskas po akistatos neslėpė, jog šiandien rungtynės jo ekipai buvo tikrai sunkios.

„Šiandien rungtynės buvo sunkios, pirmąjį kėlinį „pankai“ dominavo, bet vėliau tiek ir antrajame, tiek ir trečiajame kėlinyje dominavome jau mes. Sunkiai dirbome visą mėnesį, o dvikova tik parodė, jog esame gerai pasiruošę sezonui. Turėjome daug neišnaudotų progų, kartais nepavykdavo įmušti net į tuščius vartus. Manau, kad tiesiog nuo mūsų tų epizodų metu nusisuko sėkmė,“ – pripažino L. Žukauskas.

OHL Baltijos čempionato kitos rungtynės įvyks jau kitą savaitę: „7bet-Hockey Punks“ ketvirtadienį namuose priims „Zemgale“, o šeštadienį savo sezoną pradės ir Elektrėnų „AIrwell Energija“, kurios laukia išvyka į Kauną ir susitikimas su „Kaunas City“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją