Lietuvis kartu su dar devyniais kolegomis spręs tarptautinių varžybų klausimus, organizuos ir planuos čempionatus, koordinuos ledo ritulio renginius. Į šį komitetą pretendavo daugiausiai, 26-i kandidatai. Į jį pateko didžiųjų ledo ritulio valstybių – Jungtinių Amerikos Valstijų, Švedijos, Rusijos, Čekijos, Šveicarijos – atstovai.

P. Nausėda tapo pirmuoju lietuviu, kuris dirbs IIHF.

„Džiaugiuosi ir didžiuojuosi šiuo įvertinimu. Tai mūsų ledo ritulio asociacijos, mūsų darbo bei pastangų įvertinimas tarptautinėje federacijoje. Atstovauju Lietuvos ledo rituliui pasaulyje nuo 2010-ų metų, todėl jaučiu kasmet augančią pagarbą mūsų organizacijai ir mūsų šaliai. Žinoma, kad kiekvienos pareigos dar labiau įpareigoja, bet aš tam esu pasirengęs“, – po paskyrimo sakė P. Nausėda.

Šio komiteto vadovu paskirtas naujai į IIHF tarybą perrinktas Vokietijos ledo ritulio federacijos prezidentas Franzas Reindlis. Vokietis prieš pusmetį buvo paskirtas Europos rinktinės prezidentu, komandos vadovu. Europos rinktinė po poros dienų kartu su dar septyniomis rinktinėmis startuos po 10 metų pertraukos atgaivintoje pasaulio taurėje, kurioje varžysis stipriausi pasaulio ledo ritulininkai.

IIHF renginių ir koordinavimo komiteto sekretoriumi paskirtas IIHF sporto padalinio direktorius Dave'as Fitzpatrickas.