Savaitgalį Rusijoje, Baltarusijoje ir Rumunijoje vyko pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) reitingo varžybos, kuriose Lietuvos šokėjų poros tapo prizininkėmis ir finalininkėmis.

Baltarusijos mieste Gomelyje vykusiose suaugusiųjų Lotynų Amerikos šokių grupės varžybose Jokūbas Venckus ir Miglė Klupšaitė (Vilniaus „Ratuto“) laimėjo sidabro medalius.

Varžybų nugalėtojais tapo Konstantinas Gorodilovas ir Dominika Bregmannova iš Estijos, o trečią vietą užėmė rusai Kirillas Kartavcevas ir Jevgenija Golikova. Varžybose dalyvavo 63 poros.

Suaugusiųjų standartinių šokių grupėje Dominykas Granskas ir Ilona Haidukevič (Vilniaus „Dileksa“) užėmė ketvirtą vietą.

Geriausiai šioje grupėje pasirodė Lenkijos atstovai Mateuszas Brzozowskis ir Justyna Mozdzonek, antrą vietą užėmė Aleksandras Samosiukas ir Jana Tudvasiova iš Baltarusijos, o bronzos medalius laimėjo K. Gorodilovas ir D. Bergmannova. Grupėje varžėsi 32 poros.

Rusijos sostinėje Maskvoje vyko suaugusiųjų 10-ies šokių grupės varžybos, kuriose Edgaras Baltaragis ir Indrė Kučinskaitė (Kauno „Rolo“–„Sūkurys“) laimėjo sidabro medalius.

Nugalėtojais tapo rusai Mstislavas Kazakovas ir Alena Kazakova, o trečią vietą užėmė Viktoras Byčkovas ir Alina Atamančuk, taip pat iš Rusijos. Grupėje varžėsi 15 porų.

Suaugusiųjų standartinių šokių grupėje E. Baltaragis ir I. Kučinskaitė laimėjo bronzos medalius.

Geriausiai čia pasirodė Rusijos atstovai Aleksejus Usanovas ir Polina Merkelova, antrą vietą užėmė taip pat rusai Jurijus Liolis ir Oksana Berestova. Varžybose dalyvavo 42 poros.

Suaugusiųjų Lotynų Amerikos šokių grupėje Dominykas Daukšas ir Svetlana Azarova (Kauno „Sūkurys“) užėmė penktą, o E. Baltaragis ir I. Kučinskaitė šeštą vietą.

Aukso medalius šioje grupėje laimėjo Andrejus Gusevas ir Vera Bondareva iš Rusijos, antra vieta atiteko M. Kazakovui ir A. Kazakovai, o trečią vietą užėmė italai Vladislavas Chaitas ir Ilenia Pia Mancuso. Grupėje varžėsi 49 poros.

Rumunijos mieste Sibiu vykusiose suaugusiųjų standartinių šokių grupės varžybose Tomas Fainšilas ir Violetta Posmetnaja (Kauno „Editos Daniūtės šokių studija“) finale užėmė penktą vietą.

Varžybų nugalėtojais tapo Vokietijos atstovai Simone Segatori ir Annette Sudol, sidabro medalius laimėjo rusai Jevgenijus Mošeninas ir Dana Spicyna, o trečią vietą užėmė Antonas Skuratovas ir Alena Uehlin, taip pat iš Vokietijos. Varžybose dalyvavo 64 poros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)