Bronzos medalius jame iškovojo šių metų jaunių Lietuvos čempionai Pranas Mitkus ir Justė Jančiūnaitė iš Vilniaus „DaVi“ klubo.

Šį kartą žodis „iškovojo“ tinka kaip niekad. Nors visus atrankinius turus P. Mitkus ir J. Jančiūnaitė įveikė labai lengvai ir, dalindamiesi antru – trečiu rezultatu tarp 59 duetų, pateko į finalą (geriausiųjų šešetuką), finale jie kartu su pora iš Izraelio surinko po vienodą balų skaičių – po 17.

Lietuvos šokėjų lėtas valsas, fokstrotas ir kvikstepas buvo įvertinti trečiomis vietomis, o tango ir Vienos valsas – ketvirtomis. Tuo metu Izraelio atstovai Jaime'as Martinezas Ibanezas ir Emmi Brener mūsiškius aplenkė, šokant būten tango ir Vienos valsą (už tango jiems skirta netgi antroji vieta), bet pralaimėjo likusius šokius. Būtent šis skirtumas nulėmė, kad bronzos medaliai atiteko jauniesiems Lietuvos sportininkams.

Nedaug iki finalo pritrūko ir Sofijoje startavusiems šių metų Lietuvos vicečempionams Neidui Lenkaičiui ir Izabelei Žymančiūtei iš Kauno „Kaspino“ klubo. Galutinėje čempionato įskaitoje šokėjai užėmė 8-ąją vietą.

Beje, dėl jaunių čempionato pusfinalio (geriausiųjų dvyliktuko) Bulgarijoje taip pat susiklostė neįprasta situacija, kurią teko spręsti vyriausiąja čempionato vertintoja dirbusiai Lietuvos teisėjai Daivai Dackevičienei.

Net keturios poros surinko po vienodą balų skaičių ir pasidalino 12-15-ąją vietas, tad pusfinalyje vietoje dvylikos šoko tik vienuolika porų: vertintojų techninės sąlygos nenumato galimybės pusfinalyje dalyvauti penkiolikai duetų – jeigu surenkamas vienodas balų skaičius, maksimaliai pusfinalyje šokti leidžiama keturiolikai.

Jaunių amžiaus grupės planetos čempionais tapo šokėjai iš pastaruoju metu vis garsiau sportinių šokių pasaulyje minimos kaimyninės Latvijos – Richards Krivins ir Marija Golubeva. Antri buvo Bulgarijos šokėjai Aleksas Kostadinovas ir Ivelina Karčeva.

Planetos pirmenybėse jaunius vertino Austrijos, Bulgarijos, Čekijos, Ekvadoro, Italijos, Latvijos, Rumunijos, Sakartvelo vertintojai. Komisijoje taip pat dirbo teisėjas iš Lietuvos Donatas Vėželis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją