Dviviečių baidarių 500 m lenktynėse penktą vietą užėmė Andrejus Olijnikas ir Mindaugas Maldonis. Šios olimpinės rungties Europos ir pasaulio vicečempionai įveikus pusę distancijos buvo pirmi, tačiau lemiamoje atkarpoje neišlaikė tempo.

Lietuvos sportininkai finišavo per 1 min. 30,310 sek. Aukso medalius iškovojo ukrainiečiai Olegas Kucharykas ir Igoris Trunovas (1 min. 28,928 sek.).

Dviviečių kanojų 500 m distancijoje septinti liko Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas. Lietuvos duetas nuotolį įveikė per 1 min. 41,573 sek. Aukso medalius laimėjo Italijos kanojininkai Gabriele Casadei ir Carlo Tacchini (1 min. 40,168 sek.).

Iki šiol Europos žaidynių baidarių ir kanojų irklavimo medalį yra iškovojęs tik H. Žustautas. Jis tapo pirmųjų žaidynių, 2015 metais vykusių Baku (Azerbaidžanas), čempionu 200 m distancijoje irkluodamas vienvietę kanoją.

H. Žustautas turės progą dar kartą pakovoti dėl šios rungties medalio penktadienį vyksiančiame finale. Be to, jo dar laukia vienviečių kanojų 500 m distancija.

Penktadienį finale pasirodys ir olimpinės 500 m keturviečių baidarių rungties Lietuvos įgula: M. Maldonis, jo brolis Simonas, Artūras Seja ir Ignas Navakauskas.

A. Olijnikas lenktyniaus 500 m vienviečių baidarių atrankoje.

Apie 12 km nuo Krokuvos esančioje Kryspinuvo įlankoje stipriausi žemyno baidarių ir kanojų irkluotojai dalinasi ne tik Europos žaidynių, bet ir Europos čempionato medalius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją