Ketvirtadienio vakarą I. Dumbauskaitės ir M. Povilaitytės varžovėmis buvo pirmenybių favoritės austrės Katharina Schutzenhofer ir Lena Plesiutschnig, prieš tai per 26 minutes 2:0 (21:7, 21:7) sutriuškinusios turnyro autsaideres slovėnes Tjašą Jančar bei Kają Turk.

Mūsiškės per 41 minutę nugalėjo čempionato favorites rezultatu 2:0 (26:24, 24:22), iškovojo antrą pergalę ir pateko į kitą turnyro etapą.

Trečiame grupės mače I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė kovos su slovėnėmis T. Jančar bei K. Turk.

Senojo žemyno merginų paplūdimio čempionate dalyvauja 24 pajėgiausios merginų poros. Pirmame etape ekipos pagal reitingą suskirstytos į 6 grupes po 4 komandas. Į atkrintamas varžybas pateks 16 geriausių porų, kurios varžysis dėl pirmenybių medalių. Atkrintamos čempionato varžybos vyks dviejų minusų sistema.

Lietuvos vaikinų poros nesėkmės

Gilbertas Kerpė ir Arnas Rumševičius ketvirtadienį pralaimėjimais pradėjo 24 ekipų Europos jaunimo (iki 20 metų) paplūdimio tinklinio pirmenybes Austrijoje.

Keturių ekipų F grupės pirmo turo mačą aštuoniolikti pagal reitingą lietuviai per 48 minutės trijuose setuose - 1:2 (21:16, 16:21, 13:15) - turėjo pripažinti septintų pagal skirstymą olandų Jeffrey van Wijko ir Steveno van de Veldeso pranašumą.

Antrame mače F grupėje Lietuvos atstovai 0:2 (18:21, 14:21) nusileido norvegams - 19-mečiam Andreasui Takvamui ir 18-mečiam Runarui Torsvikui Sannarnesui ir patyrė antrą nesėkmę. Mačas truko 33 minutes.

18-metis kelmiškis G. Kerpė ir 17-metis raseiniškis A. Rumševičius penktadienį susitiks su 17-mečiais slovėnais Primožu Vidmaru ir Sergejumi Drobničiumi.

16 iš 24 geriausių Europos vaikinų porų pateks į Senojo žemyno jaunimo paplūdimio čempionato atkrintamas varžybas, kurių dalyviai dėl apdovanojimų varžysis dviejų minusų sistema.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)