Po keturių dienų paaiškės, kurios dvi šio pogrupio komandos, surinkusios daugiausiai taškų, pateks į aštuntfinalį ir galės ten tęsti kovą dėl stipriausios buriavimo valstybės titulo.

„Kol kas nesinori nieko spekuliuoti apie mūsų naujuosius konkurentus – viską parodys mūsų susitikimas ant vandens. Neabejotinai visos komandos turi labai stiprių buriuotojų, tačiau yra ir kitų aspektų, kurie gali lemti pasirodymą šiame etape. Pavyzdžiui, kiek laiko buvo treniruotasi su šiuo laivu, kurio komandinio pažinimo tikrai reikia. Šiuo atžvilgiu, pavyzdžiui, mes turėtume turėti tam tikrą pranašumą bent jau prieš Kanados ir Japonijos rinktines, nes jau keturias dienas intensyviai buriavome, esame „apšilę““, – prieš startą teigė komandos vadovas Rokas Milevičius.

Su Kanados komanda mūsiškiai buvo susitikę vienoje treniruočių stovykloje 2021 metais Šveicarijoje, su slovėnais – kovojo kvalifikacijoje 2022 metais.

„Kvalifikacijos metu Slovėnija tikrai atrodė gerokai už mus pranašesnė. Mes drauge iškovojome teisę startuoti finaliniame etape, tačiau jie tikrai ir užtikrintai buvo pirmi. Ypatingai – tiesioje distancijoje. Net jei startuodavo prasčiau, jie sugebėdavo pavyti, aplenkti, o mums to padaryti jų atžvilgiu nepavykdavo. Tačiau mes tikrai labai daug treniravomės, esame stipresni nei kvalifikacijoje. Bus įdomu pamatyti, kaip akistatoje su šia komanda atrodome dabar, po kiek daugiau nei metų darbo“, – dalinosi vairininkas Raimondas Šiugždinis.

Pasak buriuotojų, kol kas orų prognozė žada panašius, lengvus vėjus ir panašias buriavimo sąlygas, kokios vyravo pirmosios eliminacijos metu.

Varžybos vyks tokiu pačiu principu, kaip kad vyko ir pirmojoje eliminacijoje – visi pogrupiai keturias dienas iš eilės turės po vienerias lenktynes. Dvi komandos, per keturias lenktynes surinkusios daugiausiai taškų, iškovos teisę žengti į aštuntfinalį ir ten tęsti kovą dėl stipriausios buriavimo valstybės titulo. Paskutinę lenktynių dieną iškovoti taškai bus dvigubinami.

Aštuntfinalyje komandų lauks dar aštuonios aukštesnį reitingą turinčios valstybės – Jungtinės Amerikos Valstijos, Argentina, Lenkija, Brazilija, Šveicarija, Norvegija, Švedija ir Prancūzija. Jei pavyktų prasibrauti į aštuntfinalį, Lietuva, iškovojusi pirmąją vietą šešioliktfinalio pogrupyje, susitiktų su Lenkijos ir Brazilijos rinktinėmis, o iškovojusi antrąją vietą – su Švedijos ir Prancūzijos rinktinėmis. Ketvirtoji pogrupio komanda būtų viena iš komandų taip pat atkeliavusi iš kurio nors šešioliktfinalio pogrupio.

Šiandien Lietuvos pogrupio startas planuojamas 17:00 Lietuvos laiku. Tiesioginę visų lenktynių transliaciją galima sekti „SSL Team Lithuania“ Facebook paskyroje.

Nacionalinė Lietuvos rinktinė „SSL Gold Cup“ pasaulio taurėje startavo lapkričio 10 dieną pogrupyje su Čekija, Pietų Afrikos Respublika ir Omanu. Lapkričio 13 d. mūsų SSL rinktinė iškovojo Lietuvai vietą „SSL Gold Cup“ pasaulio taurės šešlioktfinalyje.

„SSL Gold Cup“ pasaulio taurė yra analogų buriavimo sporte neturinčios varžybos, kuriose net 56 šalys varžosi dėl geriausios buriavimo valstybės titulo. Varžybos vyksta Pasaulio futbolo čempionatui būdingu formatu – valstybių rinktinės, sudarytos iš geriausių kiekvienos valstybės buriuotojų, varžosi grupėse po keturias ir įveikdamos eliminacijas juda link lemiamos kovos, kuri tarp dviejų visas eliminacijas praėjusių rinktinių įvyks gruodžio 3 d.