H. Strolis visą vasarą intensyviai ruošėsi pasaulio čempionatui.

„Prie pulo stalo kasdien praleisdavau po kelias valandas, stengiausi stabilizuoti savo žaidimą, tobulinti išmušimo, atsižaidimo technikas. Vasarą dalyvavau pasiruošimo stovykloje, kurioje susirinko ir kiti pasaulio čempionatui besiruošiantys sportininkai bei vienas geriausių pasaulio trenerių. Tai buvo labai naudinga patirtis“, - šio sporto užkulisius atskleidė mūsų šalies sportininkas.

Treniruočių metu jam pavyko pagerinti ir savo asmeninį rekordą, surenkant 54 „devyniukės“ partijas iš 100. Paklaustas, kokiu savo rezultatu pasaulio čempionate jis būtų patenkintas, H. Strolis sakė, jog tikisi iškopti į geriausiųjų 64-uką.

„Tikiuosi patekti tarp 64 stipriausių žaidėjų, kurie toliau varžysis vieno minuso sistema. Labai geras rezultatas būtų ir TOP-16, bet tą pasiekti nebus lengva. Bet kuriuo atveju, atiduosiu visas savo jėgas kiekvienam kamuoliukui, o visa kita priklausys nuo sėkmės ir varžovų“.

Lietuvos pulo federacijos prezidentas Tomas Brikmanis šį istorinį Lietuvos pasirodymą pasaulio čempionate vertina kaip unikalų ir labai džiuginantį pasiekimą.

„Henrikas yra vienas stipriausių pulo žaidėjų Lietuvoje. Žinoma, pasaulio mastu jam tikrai nebus lengva, tačiau tikimės, kad jį lydės sėkmė! Būtų puiku, jeigu pavyktų sėkmingai įveikti grupės varžybas, o gal net ir prasibrauti dar aukščiau. Europos čempionate užėmęs 5-ą vietą jis viršijo visus mūsų lūkesčius ir įrodė, kad yra „kietesnis“, nei mes manėme!“.

Čempionato dalyviai pirmiausia žais 16-oje grupių po 8 sportininkus. Iš kiekvienos grupės į tolimesnį etapą pateks 4 stipriausi sportininkai ir toliau tarpusavyje jie varžysis iki pirmo pralaimėjimo („vieno minuso“ sistema).

Čempionato burtai bus ištraukti penktadieni, o pirma kova H. Strolio laukia šeštadienį.

Kaune vyks pulo mėgėjų čempionatas

Šeštadienį (rugsėjo 7 d.) Kaune, biliardo klube „Entry“ (Kęstučio g. 71), jau septintą kartą iš eilės vyks Lietuvos pulo mėgėjų čempionatas.

„Aštuoniukės“ (pool-8) mėgėjų registracija šeštadienį prasidės 9.30 val., o 10 val. jau bus traukiami burtai, po kurių dalyviai sužinos savo pirmus varžovus. Dalyvių apranga - laisva, tvarkinga.

Turnyre negalės žaisti pulo mėgėjai, kurie reitingo varžybose ar šalies pirmenybėse buvo patekę tarp šešiolikos pajėgiausių vyrų ar keturių pajėgiausių moterų varžybose.

Turnyre taip pat negalės dalyvauti pernai šiose varžybose triumfavęs kaunietis Tomas Valiūnas bei kiti anksčiau mėgėjų pirmenybes laimėję žaidėjai.

Daugiausiai viename iš sezonų dėl mėgėjų „aštuoniukės“ čempiono titulo varžėsi net 120 žaidėjų iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus, Tauragės, Kėdainių ir Prienų.

Šeštadienį varžybos prasidės 10.30 val. Visas renginys, tiek dalyviams, tiek žiūrovams - nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)