Vis dėlto, komanda pabrėžia, kad konkurentai šioje grupėje stiprūs, o sąlygos ypatingai permainingos, tad atsipalaiduoti po sėkmingo starto likus dar trejoms lenktynėms tikrai negalima.

Puikus startas ir komplikuota pirmoji lenktynių dalis


„Šiandien mums tikrai „sukrito kortos“. Mes vertinom, kad mūsų grupėje stipriausi konkurentai yra slovėnai, bet jiems teko tenkintis ketvirta vieta, o mes laimėjome pirmą. Tačiau patys matome, kokios permainingos čia yra sąlygos, kaip greitai viskas keičiasi, tad daryti kažkokių išvadų po šios pirmos dienos, tikrai negaliu“, – po finišo teigė „SSL Team Lithuania Scandagra“ komandos vadovas Rokas Milevičius.

Lietuvos buriavimo rinktinė (A. Noreikatės nuotr.)

Pasak jo, šiandienos lenktynės buvo labai sudėtingos. Lietuvos komandos pogrupis į startą pajudėjo paskutinis iš keturių, tad pirmą dienos pusę visiems teko leisti krante tiesiog stebint kitų komandų lenktynes. Nors tai padeda ruoštis ir savam startui, drauge gerokai išvargina.

Galiausiai, puikiai startavę, lietuviai vis dėlto atsiliko nuo Kanados ir Japonijos rinktinių ir pirmąją distancijos dalį buriavo trečioje pozicijoje.

„Stebėdami prieš tai buvusias lenktynes, aiškiai matėme, kad kairėje distancijos pusėje yra daugiau vėjo. Startuodami ir po starto stengėmės laikyti savo pagrindinį konkurentą, slovėnus, darėm keletą vendų (pasisukimų prieš vėją), bandėm saugoti tą kairę pusę, ir taip paleidome japonus su kanadiečiais. Užsižaidėm ir užstrigom, taip pat kaip slovėnai. Bandėme bėgti iš tos kairės pusės, bet jau per vėlai. Gavosi, kad plaukėm treti“, – apie komplikuotą kovą pirmoje distancijos pusėje pasakojo R. Milevičius.

Lietuvos buriavimo rinktinė (A. Noreikatės nuotr.)

Lietuva sugebėjo atsikovoti pranašumą


Vis dėlto, antrą kartą į pavėjinį kursą Lietuvos komanda jau išėjo pirmaudami.
„Antra laviruotė mums pasisekė, nes paėmus antrą ženklą, gavome naudingą vėjo pasisukimą, kurio Kanada ir Japonija negavo. Tad tą ženklą pasiekėm jau pirmi. O pirmi plaukti mokam – padėtį kontroliavom, plaukėm pakankamai greitai ir pasinaudojom tais dalykais, kuriuos išmokom per ankstesnes dienas“, – džiaugėsi R. Milevičius.

Antrąją vietą šiose lenktynėse iškovojo Kanada, trečiąją – Japoniją, ketvirtą – Slovėnija. Vis dėlto, po pirmosios, nors ir sėkmingos, dienos komanda išvadų daryti nei apie pogrupį, nei apie galimybes iškovoti vietą aštuntfinalyje daryti dar neskuba.
Lietuvos buriavimo rinktinė (A. Noreikatės nuotr.)

„Komandos visos yra stiprios. Aišku, iš slovėnų tikėjomės gal šiek tiek daugiau, bet jie yra stiprūs kitaip. Jiems gali nepasisekti startas, bet jie yra greiti laivo vedime, kai reikia išvystyti greitį laviruotėje ar pavėjiniam kurse. Japonam pirma diena galėjo būt sudėtingesnė, nes jie turėję labai nedaug treniruočių su šiuo laivu. O Kanada, kaip matėme, tikrai stipri. Labai sunku kažką spręsti iš pirmos dienos, juolab, kad paskutinę lenktynių dieną taškai vėl dvigubinsis“, – po finišo svarstė komandos narys Andrius Ramonaitis.

Penktadienį antrosios šešioliktfinalio lenktynės Lietuvos pogrupiui turėtų startuoti 12:30 Lietuvos laiku.

Po keturių šešioliktfinalio lenktynių iš kiekvieno pogrupio dvi geriausiai pasirodžiusios komandos pateks į aštuntfinalį ir tęs kovą dėl stipriausios buriavimo valstybės titulo.

Nacionalinė Lietuvos rinktinė „SSL Gold Cup“ pasaulio taurėje startavo lapkričio 10 dieną pogrupyje su Čekija, Pietų Afrikos Respublika ir Omanu. Lapkričio 13 d. mūsų SSL rinktinė iškovojo Lietuvai vietą „SSL Gold Cup“ pasaulio taurės šešioktfinalyje.

„SSL Gold Cup“ pasaulio taurė yra analogų buriavimo sporte neturinčios varžybos, kuriose net 56 šalys varžosi dėl geriausios buriavimo valstybės titulo.

Varžybos vyksta Pasaulio futbolo čempionatui būdingu formatu – valstybių rinktinės, sudarytos iš geriausių kiekvienos valstybės buriuotojų, varžosi grupėse po keturias ir įveikdamos eliminacijas juda link lemiamos kovos, kuri tarp dviejų visas eliminacijas praėjusių rinktinių įvyks gruodžio 3 d. „SSL Gold Cup“ taurės naujienas galima sekti čia.

Reportažas apie Lietuvos buriavimo rinktinę – „Delfi diena“ laidoje nuo 38 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją