Lietuvos sportininkę vos keturiomis šimtosiomis pralenkė ir čempione tapo bulgarė Iveta Lalova ir tik fotofinišas sidabrą nulėmė ukrainietei Olesijai Povchai.

L .Grinčikaitės iškovota bronza - tai pirmas mūsų moterų bėgikių laimėtas medalis Europos čempionatuose.

„Garsiai nešnekėjau, tačiau širdyje tikėjau, kad galime kovoti dėl medalių, - po finišo džiaugėsi L. Grinčikaitė. - Kiekvienas sportininkas visada siekia aukščiausių tikslų. Nesakysiu, kad galėjau pasirodyti geriau, tačiau bėgau aštuntu taku, kai mano pagrindinės varžovės bėgo viduryje.

Tačiau Europos čempionate užimta trečioji vieta yra geras rezultatas. Revanšo prieš varžoves galėsiu siekti olimpiadoje (šypsosi, - red. past). Bronzos medalį paminėsiu simboliškai, išgersime taurę šampano, šį sezoną dar liko svarbių varžybų, todėl atsipalaiduoti negalima“.

Auklėtinės medaliu džiaugėsi ir treneris Edmundas Norvilas, kuris po finišo pamiršo pergalę įamžinusią kamerą.

„Šį Linos pasirodymą vertinu labai gerai, - po finalo šypsodamasis teigė L. Grinčikaitės treneris E.Norvilas. – Nemačiau ar galėjo būti geriau, nes sėdėjau taip, kad nieko nesimatė (juokiasi, - red. past.). Vienu metu pasirodė, kad jau tik aštunta bus. Finalo rikiuotę pamačiau tik švieslentėje. Tikrai džiaugsmingas medalis, net kamera buvau palikęs tribūnose“.

Daug slogesnės nuotaikos buvo vyrų 100 metrų finalo dalyvis Rytis Sakalauskas, kuris dėl pusfinalyje patirtos traumos finale nebėgo, o tik atsistojo prie starto linijos.

Lengvaatletis tikino, kad medikai jam patarė pasitraukti iš kovos, nes kitu atveju jis rizikuotų nepasveikti iki Londono olimpinių žaidynių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)