Prieš rungtynes spaudos konferencijoje dalyvavę Šiaulių klubo atstovai tvirtino, kad jų komandai tai yra istorinis šansas.

„Kalbant apie finalą – ypatinga diena mūsų organizacijai, mūsų miestui, mūsų visai futbolo bendruomenei. Taurėje dalyvavo 48 klubai ir pabaigoje turbūt niekas negalėjo pagalvoti, kad dvi Lietuvoje nepirmaujančios komandos žais finale.

Ruošiamės tam, gerbiame priešininką, esame surinkę pakankamai informacijos apie varžovus, žinome jų stipriąsias ir silpnąsias puses, taip kad ypatingai ruošiamės rungtynėms ir laukiame daug žiūrovų tribūnose“, – sakė komandos vyriausiasis treneris Mindaugas Čepas.

„Mūsų organizacijai tai viena didžiausių dienų per visą egzistavimo laikotarpį. Varžovas – Optibet Pirmos lygos lyderis, tai lengvų rungtynių tikrai nelaukiame, eisime, kovosime ir bandysime nugalėti.

Prieš keletą metų apie tai galėjai tik pagalvoti, pafantazuoti. Atsipirko sunkus darbas, kuris buvo įdėtas iki pat šiol, svajonės pildosi. Tai yra svajonės pildymasis, fantastika“, – jam antrino ir komandos kapitonas Rokas Lekiatas.

Komandos treneris, paklaustas apie sėkmingo sezono priežastis, išskyrė kelis esminius dalykus.

„Galbūt apeliuosiu į mūsų klubo vieną pagrindinių dalykų – tai yra lietuvybė. Tai yra vienybė, pasitikėjimas ir tikėjimas tuo, ką mes darome. Ne vieną kartą esu sakęs – kai vaikinai išeina į aikštę, jie atstovauja ne tik sau, ne tik savo klubui, bet jie atstovauja visiems Lietuvos futbolininkams ir nuo jų pasirodymo priklausys klubo vadovų požiūris į Lietuvos futbolininkus.

O taurėje į sėkmę suėjo daug faktorių – gal tuomet, kada taurės rungtynės vyko, mūsų komandos demonstravo geriausią formą, neturėjo traumuotų žaidėjų. Tai yra daug faktorių – noras, sėkmė, į vieną dalyką kreipti dėmesį nebūtų teisinga“, – sakė M. Čepas.

Paklaustas, ar šis sezonas su šiauliečiais jam yra geriausias ir asmeniškai karjeroje, specialistas į tokius vertinimus linkęs nebuvo.

„Galbūt apie trenerio darbą sprendžia jo iškovoti trofėjai. Pasakysiu taip – Šiauliuose jaučiuosi labai gerai, jaučiuosi komfortabiliai, šioje vietoje sutampa požiūris su klubo vadovais į tai, kokią mes norime matyti komandą. Mūsų identitetas, mūsų filosofija šiuo metu pasiteisina šimtu procentų“, – pasakojo treneris.

R. Lekiatas su šiuo treneriu jau dirba ne vienerius metus. Paklaustas apie tai, kokios trenerio savybės padeda jam taip sėkmingai dirbti Šiauliuose, komandos kapitonas akcentavo kelis dalykus.

„Treneris labai profesionaliai atlieka savo darbą, yra labai aistringas, nepraleidžia nė menkiausių detalių, jei treniruotėse trūksta atsidavimo ar leidi sau daugiau pagalvoti, treneris iškart pastebės ir pažadins. Tikrai kreipia didelį dėmesį į kiekvieną smulkmeną ir manau, kad tai duoda vaisių“, – kalbėjo R. Lekiatas.

Ar kapitonas tikisi didelio savo komandos palaikymo sekmadienio rungtynėse?

„Susidomėjimas yra iš pažįstamų, draugų ir giminių, tikrai buvo prašyta bilietų (juokiasi – red.). Palaikymas… berods šeši autobusai su sirgaliais atvažiuos iš Šiaulių ir tai daug ką pasako, nes, jei neklystu, Šiauliuose trofėjaus nebuvo 25 metus, o sirgaliai, kaip ir mes, esame ištroškę pergalių“, – pasakojo R. Lekiatas.

Tuo metu paklaustas apie „TransINVEST“ komandos stiprybes, treneris M. Čepas negyrė varžovams gerų žodžių.

„Patys esame dalyvavę Pirmoje lygoje, matome, kokia ji yra konkurencinga. Žiūrint į tai, kad „TransINVEST“ su solidžiu atotrūkiu pirmauja Pirmoje lygoje, yra įmušusi 68 įvarčius, vos 19 praleidusi – tai yra stipri komanda kalbant apie jų žaidimą saugų linijoje, jau nekalbant apie žaidimą atakoje.

Turi tiek dvasinių lyderių, kaip Linas Pilibaitis, turi atakos lyderių, kaip Henrique Devensas, turi kitų vaikinų, kurie yra ragavę ir A lygos. Tai yra pagarba ir klubo vyriausiajam treneriui, kuris surinko konkurencingą komandą ir tikrai neatsitiktinai pirmauja Pirmoje lygoje“, – kalbėjo treneris.

Šiauliečiai finalą pasitinka turėdami ir nuostolių – dėl traumų žaisti negalės Mantas Kuklys bei Deividas Šešplaukis, o dėl diskvalifikacijos praleisti rungtynes turės ir Jevgenas Jefremovas.

Visgi M. Čepas šių netekčių neakcentavo.

„Tai yra be galo svarbūs žaidėjai, visi jie turi didelę rolę mūsų komandoje, bet nuo to, kad šie žaidėjai negalės dalyvauti finale, mūsų filosofija nesikeis nė kiek“, – sakė treneris.

LFF taurės finalo rungtynių pradžia – 17 val. 30 min.