Kauno ledo arenoje „Baltų Ainiai“ du kėlinius metė rimtą iššūkį „Hockey Punks“ ekipai, bet galiausiai nesugebėjo sulaikyti vilniečių puolimo ir patyrė nesėkmę 6:10.

Nuo pat susitikimo pradžios „Baltų Ainiai“ buvo pasiruošę įrodyti, jog nėra linkę lengvai atiduoti taškų šių rungtynių favoritams ir pelnė pirmąjį rungtynių įvartį. Šeštąją minutę kiekybinę persvarą išnaudojo Matas Čyvas (05:40, rez. perd. Damiras Shafeevas, Konstantinas Gribula).

Įpusėjus pirmajam kėliniui puikią progą išlyginti rezultatą turėjo Aliaksejus Kuveka, bet baltarusis nesugebėjo realizuoti skirto baudinio. Nepaisant to, „Hockey Punks“ puolėjas netruko pasitaisyti išlygindamas rezultatą (12:17, rez. perd. Povilas Verenis, Laisvydas Kudrevičius). Po kelių minučių savo pirmose sezono rungtynėse įvartį pelnė Šarūnas Kuliešius išvesdamas „pankus“ į priekį (15:41, rez. perd. Martynas Miliūnas).

Du oponentų įvarčiai neatėmė iš „Baltų Ainių“ noro kautis – dar pirmajame kėlinyje jie spėjo rezultatą išlyginti, o vėliau ir persverti. Tiksliais metimais pasižymėjo du legionieriai Makaras Tokarevas (18:29, rez. perd. Nikita Svarjovas) ir Damiras Shefeevas (19:20, rez. perd. N. Svarjovas).

Vaizdas ant ledo nesikeitė ir antrajame kėlinyje: abi komandos ir toliau rasdavo būdų pralaužti oponentų gynybą. Pirmomis kėlinio minutėmis Povilas Verenis (23:09, rez. perd. A. Kuveka, Aivaras Bendžius) pelnė eilinį savo įvartį, o Dominykui Jurjevui (25:19, rez. perd. Marius Runkauskas, Dovydas Vaisovas) tikslus metimas buvo gerokai įsimintinesnis. 16-mečiui tai buvo pirmasis įvartis Lietuvos čempionate savo karjeroje.

Įsismarkavusios komandos nebuvo linkusios sustoti likusioje antrojo kėlinio dalyje. Damiras Shafeevas iš pradžių žaidžiant lygiomis sudėtimis rezultatą išlygino (33:19, rez. perd. M Tokarevas), o po kiek daugiau nei minutės dar kartą išvedė „Baltų Ainius“ į priekį jau žaidžiant daugumoje (34:48, rez. perd. M. Tokarevas).

Paskutinės penkios pirmojo kėlinio minutės buvo palankesnės „pankams“ – P. Verenis (35:16, rez. perd. A. Kuveka, D. Vaisovas) ir M. Miliūnas (36:15, rez. perd. M. Runkauskas, Valdas Pikčius) sugrąžino persvarą vilniečiams, o į dar vieną M. Tokarevo (36:41) tikslų metimą sėkmingai paskutinėmis kėlinio sekundėmis atsakė Š. Kuliešius (39:53, rez. perd. A. Bendžius, D. Jurjevas).

Prasidėjus trečiajam kėliniui „Hockey Punks“ persvarą padidino Martynas Šlikas (41:19, rez. perd. L. Kudrevičius, Darius Janušonis), o likęs susitikimo laikas priklausė būtent svečiams. Savo įsimintiną vakarą dar labiau pagerino dublį užfiksavęs D. Jurjevas, kuriam pavyko pasižymėti daugumoje (47:36, rez. perd. A. Bendžius, Š. Kuliešius), o tašką rungtynėse padėjo Laisvydas Kudrevičius (58:59, rez. perd. D. Vaisovas, M. Miliūnas).

Jau pentadienį „Hockey Punks“ sugrįš į Vilnių, kur jų lauks principinis pastarųjų sezonų priešininkas „Kaunas Hockey“. Vilniaus „Pramogų“ arenoje vyksiančio mačo startas 20:00 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)