Geriausio vartininko kategorijoje nugalėtoju tapo vartų sargas iš Rusijos Vladislavas Kuzminas (1993), surinkęs 21 balsą.

Toliau pagal balsų skaičių išsirikiavo Filipas Luley ir Filipas Orčikas.

V. Kuzminas „erelių“ klubui atstovauja nuo pat jo įkūrimo, jau du sezonus. Jeigu pirmame sezone komandos treneris Vladislavui leido sužaisti vos 11 rungtynių, tai pastarąjį sezoną žaidėjas užėmė pagrindinio vartininko vietą. Rusas sužaidė 29 rungtynes ir atrėmė 90 proc. metimų, vidutiniškai praleisdamas 3,13 įvarčio per rungtynes.

Geriausiu 2012-2013 metų sezono gynėju fanai išrinko čeką Ondrėjų Burzalą (1992), kuris surinko 27 jų balsus. Vos dviem balsais nuo jo atsiliko Artūras Rybakovas, o trečią vietą užėmė latvis Tomas Taurinis.

Prieš atvykdamas į „Balticos“ klubą, O. Burzala žaidė Čekijoje, kur atstovavo sėkmingai rungtyniaujančiai „Trinec“ komandai. Atkaklumu pasižymintis žaidėjas puikiai debiutavo lietuvių ekipoje, kurioje parodė tvirtą charakterį ir stabilų žaidimą. Šį sezoną čekas sužaidė 33 rungtynes ir pelnė 16 naudingumo balų (5+11).

Geriausio puolėjo titulas atiteko Aimui Fiščevui (1994), kuris surinko net 66 balsus. Toliau išsirikiavo Edgaras Rybakovas ir Ilja Mašencovas.

Aimas Fiščevas taip pat gali pasigirti, kad atstovauja „Balticos“ klubui nuo pat jo įkūrimo, jau du sezonus. Žaidėjo progresas, lyginant su pirmuoju MHL sezonu akivaizdus. Tai patvirtina per 37 rungtynes jo surinktas 21 naudingumo balas (12+9) ir, žinoma, puikus pasirodymas Lietuvos ledo ritulio rinktinėje. Primename, kad pasaulio čempionate A. Fiščevas surinko net 8 naudingumo balus per vienerias rungtynes. Ko gero, tik šio žaidėjo pelnytų net 6 įvarčių dėka, Lietuva išsaugojo vietą pirmame divizione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)