Po išvakarėse demonstruoto ritminio šokio trečią vietą užėmusi pora neužleido pozicijų ir laisvojoje programoje, įvertintoje 122,64 balo (karjeros rekordas).

Iš viso 29-erių amerikietė ir dvejais metais vyresnis kaunietis surinko 203,37 balo (taip pat aukščiausias rodiklis karjeroje) bei garantavo sau bronzą.

Artimiausia persekiotoja Prancūzijos pora Jevgenija Lopariova ir Geoffrey Brissaud nusipelnė 197,17 balo.

Titulą apgynė italai Charlene Guignard ir Marco Fabbri (214,38), vicečempionais taip pat antrus metus iš eilės tapo britai Lilah Fear ir Lewisas Gibsonas (210,82).

Šokių ant ledo finalą stebėjo pilnutėlė „Žalgirio“ arena, dailiojo čiuožimo metu talpinanti apie 9 tūkst. žiūrovų.

Aukščiausią poziciją žemyno pirmenybėse per karjerą Kaune pasiekė ir antroji Lietuvos pora Paulina Ramanauskaitė su Deividu Kizala, kurie buvo 16-i (154,85).

Beje, devynių šokių ant ledo laisvąją programą vertinusių teisėjų komisijoje buvo ir lietuvė Laima Krauzienė.

Europos dailiojo čiuožimo pirmenybėse lietuviai medalių nebuvo palietę 18 metų.

Lietuvos čiuožėjai per visą istoriją yra pelnę du Europos pirmenybių apdovanojimus: 2000-aisiais ir 2006-aisiais bronza šokių ant ledo varžybose pasipuošė Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas. 2000 metais jie taip pat iškovojo bronzos medalį pasaulio čempionate.

Sekmadienį Kaune dar vyks parodomoji Europos pirmenybių programa, kurioje dalyvaus ir A. Reed su S. Ambrulevičiumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)