Septyniolikmetis Kauno S. Dariaus ir S. Girėno mokyklos auklėtinis „Galgenwaard“ salėje surinko 14,15 balo laisvuose pratimuose. Ant garbės pakylos aidint plojimams lietuvis užlipo laikydamas trispalvę, o jau gavęs medalį ja apsigaubė pečius.

„Mums tikrai pasisekė, čia juk gimnastika - čia reikalinga sėkmė. Nors neturime profesionalaus kilimo treniruotėms, o Tomas buvo prieš varžybas susilaužęs ranką ir koją, pasiekėme nuostabų rezultatą. Pavyko puikiai pasiruošti ir reabilituotis“, - santūriai po varžybų kalbėjo treneris Vladislovas Bogomolovas.

Tiek pat taškų, kiek ir Tomas, pelnė antrą vietą užėmęs britas Brinnas Bevanas. Tačiau pagal taisykles Tomas liko trečias. Pirmą vietą iškovojo rusas Valentinas Starikovas, nuo lietuvio atsiplėšęs vos 0,1 balo.

„Jis su britu surinko vienodą kiekį taškų. Tokiu atveju teisėjai atkreipia dėmesį į pratimų atlikimo švarumą, klaidas ir sulygina dviejų sportininkų pasirodymus. Tomas padarė šiek tiek klaidų nusileisdamas, todėl mums atiteko trečia vieta. Aišku, galėjome ir geriau, bet ir taip smagu“, - sakė kauniečio treneris.

Pats medalininkas po sėkmingo finalo buvo gan kuklus, tačiau išsikėlė labai ambicingą tikslą, kuriam pasiekti, aišku, reikės laiko ir pastangų.

„Dabar tikslas - olimpinės žaidynės. Man jau septyniolika, o nuo pilnametystės gimnastai pradeda varžytis suaugusiųjų grupėje“, - lūkestį atskleidė bronzos laimėtojas.

Be to, Tomas tvirtino, kad namiškiams padarys staigmeną ir iš karto neskambins. Šypsodamasis jis sakė, kad medalio tikėjosi, nes laisvieji pratimai yra jo „arkliukas“.

T. Kuzmicko šeima - labai sportiška. „Turiu du brolius ir seserį. Vienas brolis vyresnis, o kitas jaunesnis už mane ir abu pluša gimnastikos salėse. Sėsė sportuoja lengvąją atletiką“, - atskleidė Europos jaunimo olimpinio festivalio medalininkas.
Tomas Kuzmickas

Utrechtas Lietuvai suspindo ir auksu

Europos jaunimo olimpiniame festivalyje visi varžovai 800 m distancijoje liko už Lietuvos bėgiko Benedikto Mickaus nugaros.

Ketvirtadienį, vakarinio susirinkimo metu, Lietuvos lengvosios atletikos komandos treneriai kvietė kitus prisijungti ir kartu palaikyti 800 m bėgimo atstovą Benediktą Mickų. "Ateikit, visi išsirikiuokit ir palaikykit Beną. Jis labai mėgsta palaikymą, bet tik antrame rate", -ragino treneris Mindaugas Krakys.